Wellness hoidot vanhushoitotyössä

Käsihoidot

Käsihoidot ovat yllättävän vaikuttavia, helppoja hoitoja, joita voidaan tehdä lähes kaikissa olosuhteissa ja lähes kaikille aiakkaille. Niitä on käytetty menstyksekkäästi pitkäaikais-geriatrisille potilaille, muistisairalle ja muille ikäihmisille sekä saattohoidoissa ahdistuksen ja tuskaisuuden lievittämiseen. Hoito kestää noin 10 -15 minuuttia mikä mahdollistaa sen tekemisen normaalin osastolla tehtävän työn lomassa.

Hoitoaineina käytetään Aromatica-Wellness hoitoaineita, jotka ovat rauhoittavia, hyvää oloa tuottavia, lihas- ja nivelkipujakipuja hoitavia hierontaöljytuotteita. http://www.aromatica.fi/hierontaoljyt  Hoidon vaikuttavuus muodostuu sekä hieronnasta että hoitoaineesta.   Eerityisesti ahdistukseen ja levottomuuten on käytetty Hyvänmielen öljyä.

Hoidot voi tehdä silloin kun asiakas/ potilas näyttää tarvitsevan sitä tai sitten säännölisin väliajoin asiakkaan tarpeen mukaan.

 

JalkaSpahoito

JalkaSpa hoito kun se tehdään kokonaisuudessaan on noin tunnin kestävä kaksivaiheinen käsittely. Ensimmäinen vaihe on lämmin öljyhaude ja toinen mobilisoiva jalkojen hieronta. Kumpikin osa kestää noin puoli tuntia ja voidaan toteuttaa myös itsenäsenä hoitona.

Hoito on miellyttävin ja rentounttavin jos asiakas/potilas voi hoidon aikana olla makuu- asennossa. Kuten käsihoidossa hoidon vaikuttavuus määräytyy käytettyjen hoitoaineden mukaan.Esimerkiksi Lihashoitohierontaöljyjä huonoon verenkiertoon ja kylmiin jalkoihin, Lymfahierontaöljyöljyä turvotuksiin ja  Rentouttavaahierontaöljyä levottomiin jalkoihin ja itsehoidoski Levottomajalatgeeliä/lotionia.

JalkaSpa hoitoja tehdään yleensä kerran viikossa ja itsehoitotuotteita voi käyttää päivittäin.

 

Hoitajan hyvä olo

Hoitajat itse kokevat myös hoitojen tekemisen positiivisena. He voivat hetkeksi pysähtyä ja keskittyä rauhallisesti yhteen hoidettavaan ja samalla rauhoittua itse päivän tiimellyksessä.