Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

 

Naisen  hyvinvointi                                                              25.1.2014
 

Kirjoittaja vieras    Marjukka Karttunen

 

 Voi hyvin

 

Kiire ja sen seuraukset
Perheissä kiire ja kaikilla liian kiire. Lähes joka päivä uutisoidaan uusista työpaikkojen vähentämisistä. Ne, joiden työpaikka säilyy, puurtavat entistä enemmän töissä ja etätöissä.  Pidäpä tässä melskeessä sitten läheistesi lisäksi huolta omasta terveydestäsi ja jaksamisestasi, - ja kuntoile.

Suomalaiset lihoo. Suomalaiset sairastavat kakkostyypin diabetestä ja korkeaa kolesterolia. Tv on keksinyt ottaa lihomisesta kaiken ilon irti ja tarjoaa meille kattavaa tosi-tv pohjaista läskihupia: maailman suurinta pudottajaa, Suomen suurinta pudottajaa, oman kullan pullistumista ja läskifarmia. Se on niin kivaa katseltavaa, kun tuhti poika itkee ja hikoaa.  Läskikin kyllä palaa ja lopuksi näemme ihmeellisen muodonmuutoksen.

 

Viihdeteollisuus tehnyt arkipäiväisistä asioista viihdettä
Viihdeteollisuus osaa ottaa ihmisistä kaiken irti, ja parin vuoden kuluttua samat hahmot kirjaimellisesti vyörytetään katsojien eteen, jotta saamme todeta, että läski todellakin palaa. Liian usein hetken huhkiminen ei tuo pysyvää tulosta. Ohjelman esiintyjät toteavat, että tv-ohjelman teon aikaan oli ihan eri juttu, kun ympärillä pyöri lauma kuntovalmentajia. Muutos ei useinkaan jää pysyväksi, kun kameroiden valot sammuvat ja pudottaja palaa takaisin kotiin, tuttuihin rutiineihin ja sipsipussin ääreen sohvalle.


Elämän arvot kohdilleen
Uskon pysyvämpään elämänmuutokseen. Ihminen ei ryhdy laihdutuskuurille, jos ei koe laihtumista itseisarvoksi. Kannattaakin pysähtyä pohtimaan elämänsä arvoja ja laittaa ne järjestykseen. Kuvailen elämänarvoja siten, että se on kuin kärryn pyörä. Ihmiselle on tärkeää esimerkiksi perhe, ystävät, vapaa-aika, työ, nukkuminen, hyvä ravinto ja harrastukset.

Ovatko omassa elämässä itselle tärkeimmät osa-alueet tasapainossa? Jos työ vie liikaa aikaa esim. perheeltä ja nukkumiselta, elämän rattaiden pyörä ei ole pyöreä, vaan siinä on klommo. Pyörä lonksuu ja rattaat liikkuvat pomppien ja natisten eteenpäin. Meno ei tunnu mukavalta. Kun havahtuu pyörän lonksumiseen ja korjaa sen kauniisti pyöriväksi, alkaa pysyvä elämänmuutos.

 

Perusasiat kuntoon
Jotta jaksaa paremmin, kannattaa laittaa perusasiat kuntoon ja raivata turha tohotus pois. Anna aikaa riittävälle unelle, keskity kunnon ravintoon, perheeseen, läheisiin ja ota aikaa rentoutumiseen.

Minut pysäytti eilen lapseni. Olin lähdössä salille, treenaamaan.  Tokaluokkalaiseni sanoi haluavansa viettää aikaa kanssani siten, että teemme yhdessä jotain. Kuntosali vaihtui lapsen kanssa luisteluun läheisellä kentällä raikkaassa pakkasessa.

Pysyvän elämänmuutoksen kautta tulee luontainen halu pitää itsestäänkin huolta.

Avukseni olen myös ottanut Lady Grace Wellness-sarjan itsekäyttölotionit, joista Tension Neck ja Stess Free ovat suosikkejani.

terveisin
Marjukka
www.marjukka.fi
Lady Grace tuotteet : http://www.aromatica.fi/lg_stressfree1