Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

17.8..2013

Ravinto on yksi todellisen hyvänolon ja hyvinvoinnin rakentaja

 

Ravinto ja ruoanlaitto on tämän hetken trendi asiaa ja hyvä niin. Toivoisin vain, että kaikki voisivat saada tilaisuuden kuunnella Maria Sannamoa niin kuin meidän valmistuvat UMG-Wellness terapeutit saivat ravinto koulutus-osuudessa viime viikonlopulla 10.-11.8.2013.

Miten onnekkaita me olemmekaan kun meillä on Maria kouluttajana. Aina uudelleen jokaisen ryhmän kohdalla hän hämmästyttää ja innostuttaa koko kuulijakunnan asiantuntijuudellaan. Olen nähnyt monen opiskelijan ravintotottumusten taianomaisen muutoksen.

Marian ravinto-osaaminen ei olekaan pelkästään proteiinia, hiilihydraattia ja rasvaa. Se on syvällistä ymmärrystä ravinnon laadun merkityksestä kasvatuksesta ruoan valmistukseen ja sen esille laittamiseen. Ravintoa tarvitsee makuaistimme, hajuaistimme, kehomme solut ja kauneuden kaipuu.

Ravinnon käsittely ja aineenvaihdunta muuttuvat lapsuudesta ikääntyvään ihmiseen. Hyvin käytännön läheisesti hän valottaa ravitsemuksen erilaisia tarpeita elämän eri vaiheissa.


Ravinnon laadusta Maria sanoo, että ”laadukas ravinto ei perustu tiettyjen yksittäisten aineosien pitoisuuksiin vaan niiden harmoniseen yhdessäolon. Ruoan terveellisyys ja laadullisuus muodostuvat aina kokonaisuudesta, joka on enemmän kuin osiensa summa. Tähän kokonaisuuteen liittyy myös ihminen, joka ravitsemustapahtumassa liittää oman yksilöllisen olemuksensa ravinnon olemuksellisuuteen ja maistelee, sulattaa, hajottaa, elävöittää sekä muuntaa sen ja luo monien vaiheiden kautta ravinnon aineellisuudesta paitsi oman aineellisuutensa myös elinvoimaisuutensa ja liikkuvuutensa.”  Näin runollisen kauniisti ilmaistuna ravinto tukee myös meidän kuuloaistimme tarpeita.

Hyvä, maistuva, aito ruoka tervehdyttää ja herättää kiitoksen ja kiitollisuuden.

Ulla-Maija Grace