Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

 

 Suomen ensimmäisiä Wellness alan yritäjiä, joka on saanut

VUODEN YRITTÄJÄ   2012  tunnustuksen

Aromaterapia Enni Leinonen on saanut kunniakirjan ansiokkaasta yrittämisestä.

Heinävedellä 29.pnä marraskuuta 2012

Heinäveden Yrittäjät / Suomen Yrittäjät

 

Onnittelut Aromatica - Wellness puolesta 
Ulla-Maija Grace ja Teuvo Laine

18.10.2013

Kirjoittaja vieras UMG blogissa, Enni Leinonen

 

Omaishoito

Asia, joka koskettaa meitä jokaista

Omaishoidon uranuurtaja Yhdysvalloissa , Rosalynn Carter, on todennut, että maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä: heitä jotka ovat omaishoitajia, heitä jotka ovat omaishoitajia, heitä joista tulee omaishoitajia ja heitä jotka tarvitsevat omaishoitajia..

Omaishoito käsitteenä on ollut tuttu vasta 1990-luvulta, omaishoitoa on kuitenkin aina ollut.
v. 2012 omaishoitosopimuksia on ollut Suomessa n. 40 000. Omaishoitotilanteita on n. 300 000.

Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta perheenjäsenestään tai muusta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä avun tarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan omatoimisesti. (Suomen omaishoidon verkosto)

Olen ”perinnyt” omaishoitajuuden

Olen toiminut virallisesti omaishoitajana kohta 22 v. Äitini oli myös omaishoitaja molemmille mummoilleni, ja häneltä sain omaan tehtävääni huippukoulutuksen jo äidinmaidossa. Olen siis perinnyt omaishoitajuuden.  Opin ihmisen kunnioituksen, kuulemisen ja arvostuksen tärkeyden.  Minulla on nyt kaksi omaishoidettavaa.

Hoidin myös 15 v. elokuussa 2013 poismennyttä äitiäni, hänellä oli mm. aivohalvaus ja parkinsonin tauti.  36 vuotias tyttäreni kärsii vakavista mielenterveyden ongelmista, eli on mielenterveyskuntoutuja, - ollut jo 18 vuoden ajan. Nuorin poikani 21v. on keskivaikeasti kehitysvammainen, liitännäisdiagnooseja on useita.

 

En osannut kuvitella Aromatica –Wellness itsehoitotuotteiden hyvinvoinnin vaikutuksia

Aloittaessani opiskelemaan vuonna 2004 UMG-aromaterapiaa, ryhdyin heti myös käyttämään Ulla-Maija Gracen kehittämiä itsehoito tuotteita.  En osannut silloin kuvitellakaan, miten ne parantaisivat meidän perheemme hyvinvointia. Teen hoidettavilleni myös hierontoja tarpeen mukaan.

Tyttärelläni olen käyttänyt lääkityksen lisäksi itsehoitotuotteita mm. Stress Free lotion, Kramppimix geeli, Lihasmix geeli, Sweet Dreams lotion, jotka vaikuttavat levottomuuteen, ahdistukseen ja fyysisiin kipuihin. Hieronnat ovat olleet enimmäkseen UMG-stressiniska hierontaa ja UMG-JalkaSpahoidot. Kontrollikäyneillä psykiatrin luona on tullut ilmi, että jotakin lääkkeistä voidaan vähentää hyvästä voinnista johtuen ja lääkäri on muuttanut lääkkeen annostelua.Tyttäreni yleinen hyvinvointinsa ja elämän laatunsa on parantunut mielestäni merkittävästi.

Poikani ylivilkkaus on ollut melkoista. Oli aikoja, jolloin hän ei istunut juuri ollenkaan paikoillaan.Tähän asiaan olen käyttänyt rauhoittavia öljyjä tuoksulampussa ja hieronnoissa Laventeli ja Mandariini. Toimintaterapian tukena kosketushoidot edistävät oman kehon hahmottamista ympäristöön ja olen vahvasti sitä mieltä, että haihtuvien öljyjen käyttö parantaa huomattavasi hoitotulosta. Olemme koko porukka saaneet positiivista palautetta, ja vähän virallista terveydenhuoltoa ihmetystäkin, hyvät hoitovasteet..

” Voi, voi olen niin vanha ja sairas, etten ehdi nauttia sinun hoidoistasi”. huokaisi Äitini,

 Kun hän kymmenen vuotta sitten kuuli, että aloitan opiskelemaan aromaterapeutiksi, Onneksi kävi toisin, sain helpottaa monin tavoin hänen oloaan hoidoilla mm. käsi- ja UMG- JalkaSpahoidoilla ja itsehoitotuotteilla kuten kolotus-, lihasmix- Fibromix- ja kramppigeeliä sekä Sweet Dreamslotionilla. Hän jopa ”koulutti” kotipalvelun henkilökuntaa siitä, mitä tuotetta kulloinkin pitää käyttää, kun oli kolotuksia ja unettomuutta jne.

 

Oma ymmärrykseni Wellness-hoidoista

Olen sanomattoman kiitollinen, että minulla on ollut mahdollista käyttää näitä tuotteita omaisteni hyvinvoinnin parantamiseksi, ja toivon, että tieto asiasta ja itsehoitotuotteista tulisi mahdollisimman monen käyttöön.

Omaishoitaja unohtaa helposti oman hyvinvointinsa. Jos ei hoida itseään, ei jaksa hoitaa hyvin ja täysipainoisesti enää toisiakaan. Kokemukseni mukaan nämä toimivat myös hoitajan hyvinvoinnin lähteenä.

Mielestäni Wellness-hoidot ja itsehoitotuotteet sopivat hyvin myös terveydenhuollon tarjoamien hoitojen tueksi, muistaen kuitenkin tarkasti huomioida hoidettavan kulloisenkin terveyden tilan. Vastuullinen ja oikein ohjattu Wellness-hoito ei voi olla kenellekään haitaksi ja sen tulee olla mahdollisimman monen saatavilla.

Enni Leinonen
UMG diplomi aromaterapeutti, UMG-Wellness Terapeutti, diplomi fytoterapeutti ja omaishoitaja

Aromaterapia Enni Leinonen
Kermantie 4, 79700 Heinävesi, p.0500 186 303
www.ennileinonen.fi

Lue lisää Sterss Free:stä ja Sweet Deamm:sta http://www.aromatica.fi/lg_stressfree1
ja lihashoitotuotteista http://www.aromatica.fi/sport