Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

Kirjoittaja vieras  Minna Haverinen


Minun matkani UMG-Wellness terapeutiksi


Kun lähdin mukaan tähän koulutukseen loppuvuodesta 2012, olin juuri lopettamassa edellistä yritystäni. Olin vieraillut Aromatican kotisivuilla www.aromatica.fi  jo useana vuotena. Aina kun näin, että uusi koulutusryhmä on aloittamassa, mietin, että joko minä nyt lähden mukaan. Kun päätös yritykseni alasajosta tuli, soitin samana päivänä Aromaticaan ja ilmoittauduin mukaan koulutukseen.
 

Jännitti ja vähän pelotti lähteä tuntemattomaan asiaan ja matkaan.
Kärsin aika pahoista fobioista, ja ajatus yksin lähtemisestä pelotti minua suuresti. Matkan teko kestää päivän ja minun pitää selviytyä yksin tuntemattomassa kaupungissa ilman minkäänlaista turvahenkilöä. Joka kerta matkat menivät hyvin, en tuntenut minkäänlaista paniikkia. Iltojen ja öiden viettäminen yksin oli haaste, en saanut juurikaan nukuttua. Mutta en ole koskaan antanut itseni jäädä pelkoon vangiksi. Jokainen kerta lähdin hyvillä mielillä koulutukseen, koska päivät olivat ihania. Joka kerta sain lisää tietoa tuotteista, sekä tietenkin hoitomenetelmistä. En ole koskaan tiennyt eteeristen öljyjen vaikutuksista, tai ylipäätään mitään eteerisistä öljyistä. Nyt vannon henkeen ja vereen aromaattisten öljyjen ja -wellness tuotteiden käyttöä hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Innoissani levitän ilosanomaa turvallisista, oloa helpottavista Aromatica – wellness tuotteista! Olen saanut apua oman terveyteni hoitamiseen ja löytänyt huipputuotteet hyvinvoinnin tukemiseen. Olen suuresti ylpeä itsestäni, että lähdin koulutukseen ja haastoin itseni pärjäämään.
 

Yksi ihminen ei voi tehdä kaikkea, jokaisen pitäisi yrittää keskittyä olennaiseen
Tämä vuosi on myös opettanut minulle omat henkiset ja fyysiset voimavarat. Koska en päässyt Kuhmossa järjestettävään lähihoitaja koulutukseen mukaan kuunteluoppilaaksi, ajoin vuoden ajan 3 kertaa viikossa Kajaaniin (Kuhmosta Kajaaniin 100 km) avoimen ammattikorkean tunneille opiskelemaan terveydenhuollon perusteita. Olin kotona lasten kanssa, joten kodin pyörittäminen oli minun harteillani. Illat ja viikonloput tein harjoitushoitoja ja keräsin rahaa seuraavaa koulutusta varten. Tällä hetkellä olen vielä Kuhmon yrittäjänaisten puheenjohtaja, ja olen viimeisen kolmen vuoden aikana hoitanut myös tiedottajan ja osan sihteerin hommista. Uudella kaudella tulen jättämään puheenjohtajuuden, koska Wellness Trainer koulutus ja Kajaanissa järjestettävä Hyvinvointimatkailun tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon suorittaminen vie työn ja perheen lisäksi voimavaroja. Minun on ollut pakko tunnustaa, että yksi ihminen ei voi tehdä kaikkea. Haluan oppia sanomaan ei!!!
 

Olen saanut ammatin, josta voin olla ylpeä
Tästä palkinnoksi olen saanut ammatin, jonka tunnen omakseni. Olen saanut kunnian tutustua ihaniin ihmisiin, ja varsinkin Ulla-Maijan tapaaminen on ollut elämälleni siunaus. Tunnen itseni etuoikeutetuksi siitä, että saan jatkaa omalta osaltani Ulla-Maijan opetuksia ja olen suuresti kiitollinen uusista elämänopetuksista, joita olen saanut ja löytänyt omaan elämääni.


Kouluttautumista lisää
Olen myös aloittanut uuden yritystoiminnan tämän vuoden aikana. Hoitola Kuhmo Wellness sijaitsee Kuhmon keskustassa. Työni puolesta pääsen tapaamaan ihmisiä, joille saan tehdä hyvän olon. Saan auttaa henkilöitä, jotka ovat avun tarpeessa. Sain uuden suunnan elämälleni ja aion kouluttautua vielä lisää. Aloitan Aromatican Wellness Trainer koulutuksen, sekä käyn huhtikuussa Wellness Kinesiologia koulutuksen, josta saan lisäkoulutusta stressitekijöiden tunnistamiseen ja niiden hoitamiseen.
Unelmissani siintää vielä jonkunlainen ravintokoulutus. Ja kun Ulla-Maija pitää seuraavan kerran Suomessa IFA:n koulutuksen eteeristen öljyjen käytöstä terveydenhoitoon, aion osallistua siihen. Markkinointi ja myyntikoulutusta saan tällä hetkellä osallistuessani Hyvinvointimatkailun tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoon.


Olen oppinut paljon elämästä, itsestäni ja olen innoissani
Jos viime vuosi oli rankka, ei se tänä vuonnakaan helpotu. Mutta kaikki nämä asiat vievät minut uudelle tasolle ammatillisesti. Olen vaan niin innoissani tästä uudesta ammatista, että haluan kehittyä ammattilaiseksi, asiantuntijaksi. Kaikella on merkityksensä. Sen olen oppinut tänä vuonna. Olen löytänyt paljon henkisyyttä arkeeni ja elämääni. Olen oppinut olemaan kiitollinen kaikesta. Olen oppinut luottamaan itseeni. Olen saanut alkeita itseni kuuntelemisen oppimiseksi. Olen oppinut, että elämää ei pidä ottaa niin vakavasti. Olen oppinut, että on ihana saada lumipesut naamalle, koska se virkistää! Olen oppinut, että vaikka pidän itseäni laiskana, en ehkä loppujen lopuksi kovin laiska olekaan. Olen oppinut olemaan itselleni armollinen ja näkemään itsessäni paljon voimavaroja. Enemmän kuin olisin uskonut minussa olevan. Olen itseni kovin arvostelija. Olen oppinut antamaan itselleni enemmän anteeksi, ja oppinut sen, että minähän olenkin aika kova mimmi! Olen oppinut, että vaikka pidän itseäni kovin pessimistisenä, olenkin aikamoinen optimisti. En jää koskaan tuleen makaamaan, vaan menen aina kohti uutta. Otan aina tilaisuudesta vaarin.

Olen astunut ihan uuteen maailmaan, josta olen vuoden aikana tehnyt elinkeinoni. Ja josta toivon mukaan tulee elämäni työ, elämäntyö!

Minna Haverinen
Kuhmo
www.kuhmowellness.fi


UMG-Wellness tereputtikoulutus:  http://www.aromatica.fi/koulutus_umg_wellness
UMG-Wellness TRAINER koyltus:  http://www.aromatica.fi/umg-wellnes-trainerkoulutus