Hilkka Malkki 2015

Koulutuspalaute

Uusi ammatti, ei sattumaa, vaan oman sisäisen äänen kuuntelemista

Vuosi sitten, aloittaessani UMG- wellnessterapeuttiopinnot, minulla oli mukanani elämän eväinä tutkinnot kurinalaisesta sairaanhoito-oppilaitoksesta ja humanistista, aktiivista oppimiskäsitystä edustavasta yliopiston kasvatustieteenlaitoksesta sekä noin 30 vuotta eriasteista opetustyötä lasten ja välillä aikuisten parissa. Noista vuosista nautin sydämen kyllyydestä, mutta jossakin vaiheessa oivalsin tahdin hiljentämisen tarpeen olevan edessä, jotta itsekin jaksaisin huolehtia tarpeeksi omasta hyvinvoinnistani ja elää työn ohella tasapainoista, terveyttä ylläpitävää elämää.

 

Etsivä löytää, kolkuttavalle avataan
Pikku hiljaa aloin kypsytellä ajatusta opiskelusta, joka johdattaisi minut uuteen ammattiin, jossa edelleen voisin olla läheisessä vuorovaikutuksessa toisen ihmisen kanssa, tuoden hänelle virkeyttä ja elämän iloa, voimia ja terveyttä sekä johdatella itsestä huolehtimiseen ja vahvuuksiensa löytämiseen.

Puhdas luonto ja kasvit, eettisyys, esteettisyys ja vaihtoehtoisuus ovat kiehtoneet minua läpi elämäni. Niinpä ei ollut epätavallista, että kolme vuotta sitten silmiini osui Ulla-Maija Gracen kirjoittama Wellness-hyvän olon kirja. Tunsin heti suurta mielenkiintoa siitä, miten kirjoittaja, ulkoasultaan pehmeitä arvoja viestivässä kirjassaan, lähestyi tuota moninaisissa yhteyksissä käytettyä wellness-termiä. Luin kirjaa ahkerasti uudelleen ja uudelleen ja niinpä minulle hyvin vahvasti selkeni mihin suuntaisin saadakseni uuden, elämän arvojani tukevan ammatin.

 

Lämminhenkinen, ihanasti tuoksuva oppimisilmapiiri
Opiskeluni kesti vuoden, helmikuusta helmikuuhun. Tuo aika, työssä käynnistä huolimatta, suhahti kevyesti kuin siivillä, uusien tietojen ja taitojen lumoissa.

Ulla-Maija Gracen eteerisistä öljyistä kehittämät hoitotuotteet päihittivät tuota pikaa kaikki aikaisemmin käyttämäni tuoksut ja voiteet. Ne lisäsivät opiskelumotivaatiotani entisestään. Asiakkaan hoitaminen eettisillä, laadukkailla hoitotuotteilla on mielestäni hoidon antamisen ehdoton edellytys.

Suuri kiitos myös Ulla-Maijalle, Aromatican aidolle helmelle! Hänen luotsaamansa opiskeluviikonloput sisälsivät kaikkea sitä, mitä tänä päivänä oppimaan oppimisessa sekä tiedon ja taidon omaksumisessa pidetään tärkeänä. Ulla-Maijan jakama teoreettinen tietämys opittavien asioiden perusteelliseksi oivaltamiseksi sekä kädestä pitäen antama tinkimätön, konkreettinen opastus hoitotekniikoiden omaksumiseksi, oli mahtava kokemus jo sinänsä. Saati hänen ihailtava olemuksensa ja kunnioitusta herättävä elämänkatsomuksensa. Nuo kaikki asiat haluan pitää tulevaisuudessa tarkkaan mielessäni.   

Aromatican tiloissa vallitsi Ulla-Maijan luoma lämminhenkinen ja yhteisöllinen ilmapiiri. Siinä ilmapiirissä meidän wellnessterapeutti-koulutuskokonaisuutta opiskelevien Susannan ja allekirjoittaneen, oli luonnollista tukea ja edesauttaa toistemme opiskelua eteen tulleissa pulmissa kuin myös jakaa onnistumisista koituneita ilon hetkiä. Niitä ilon ja naurun hetkiä sisältyi tuohon vuoteen todella paljon!

 

Kallisarvoinen kollegan tuki
Nyt ammatissa toimiessamme on levollista ja turvallista tietää, että kollegan kanssa voi edelleen jakaa niin menestyksen tuottaman ilon kuin mahdollisesti eteen tupsahtavat ongelmatkin. Lisäksi mielestäni ammatissa kehittymisen edellytys on yhteistyö sekä tiedon ja taidon jakaminen yhdessä noviisi- ja eksperttikollegojen kesken.

Lämpimät kiitokseni kaikin puolin antoisasta vuodesta Aromatican väelle!

 Hilkka Malkki, Paimio

www.silkkaasatua.fi

 

 

 Susanna Oförsagd 2015

 UMG-wellnessterapeuttikoulutus v. 2014–2015 – käännekohta elämässäni

 

Löysin UMG-wellnessterapeuttikoulutuksen netistä. Olen aikasemmalta ammatiltani leikkaus-anestesiasairaanhoitaja ja tehnyt pitkään leikkaussalissa töitä. Elämässäni oli tullut se piste, että minun oli pakko löytää itselleni jotain muuta tulevaisuuden suhteen. UMG-wellnessterapeutin työ kuulosti juuri siltä, mitä kaipaisin – antaa hyvää oloa ihmisille, tuskallisten leikkaushoitojen sijaan. Niinpä hain koulutukseen ja pääsin ilokseni sinne!

Modernia vuorovaikutteista tarkkaa opiskelua
Olin opiskellut ennen UMG-wellnessterapeuttiopintojen alkua viimeksi sairaanhoitajakoulussa, josta valmistuin v. 1997. Sairaanhoitajakoulu oli todella koulumaista ja jotain sen kaltaista olin odottanut tästäkin. Olin positiivisesti yllättynyt, kun koulutus olikin hyvin vapaamuotoista ja rentoa. Oppitunnit ovat olleet koko ajan ihania vuorovaikutuksellisia tilanteita, joilla omia mielipiteitä on saanut tuoda julki täysin vapaasti. Olin tottunut tekemään työtä käsilläni ja oli aivan mahtavaa päästä hieromaan heti ihan ensimmäisenä päivänä. Olin myös ilahtunut siitä, miten joustava koulutuskokonaisuus tulisi olemaan. Itselleni oli kuitenkin koko ajan tärkeää suorittaa annetut tehtävät ajallaan, etteivät ne jäisi venymään hamaan tulevaisuuteen. Kirjalliset tehtävät olivat mielestäni hyvin mietitty aikuisopiskelijoille, jotka vapaaehtoisesti haluavat lisäkoulutusta työn ohella. Tällä tarkoitan omaa vapaata pohdiskelua, joka kehittää taas itseä eteenpäin ja auttaa huomaamaan ehkä parhaiten omaa kehittymistä ja oppimista. Olin hyvin tyytyväinen, ettei tehtävissä tarvittu mitään lähdeviitteitä, saati lähdekirjallisuutta, vaan sain ammentaa ihan omista ajatuksistani ja lähtökohdistani asioita. Tarkoitus oli selvästi oppia ajattelemaan asioista eri kulmista, kehittää itseään omista lähtökohdista eikä vain istuttaa meidän päähän toisten ajatuksia.  Ei ollut oikeita tai vääriä vastauksia. Ulla-Maija oli opettajana hyvin pikkutarkka ja pitää huolen, että kaikki oppivat otteet tarpeeksi hyvin. ”Kädestä pitäen” –opetus oli erittäin tehokasta ja otteita on kerrattu niin kauan, että ne opittiin. Pienet ryhmät kaikilla kursseilla olivat myös tehokas tapa oppia ja meidän kurssilla on ollut todella mahtava porukka!

 

Myös itsekasvun paikka
Olen kasvanut valtavasti ihmisenä koulutuksen aikana. Olen saanut oppia paljon asioita hoidoista, eteerisiä öljyjä sisältvävistä aromahoito- ja itsehoitotuotteista ja niiden vaikutuksista, mutta myös itsestä huolehtimisesta ja hitaasta, stressittömästä elämästä. Koulutus on muokannut minua entisestään arvostamaan pieniä hyvän olon asioita elämässä alituisen kiireen ja suorittamisen sijaan. Hoitojen tekeminen auttaa minua itseänikin voimaan paremmin, mutta ymmärrän myös sen, miten tärkeää on itse huolehtia omasta hyvinvoinnistaan ja miten monet asiat vaikuttavat siihen. Olen alkanut tietoisemmin tavoitella hyvää oloa pienistä asioista, pienistä hetkistä ja teoista. Elämä on tässä ja nyt, miksi siis haluta koko ajan jotain enemmän, kun voi nauttia olostaan juuri tällä hetkellä.

 

On palkitsevaa auttaa ihmisiä voimaan paremmin
Olen aina halunnut auttaa ihmisiä voimaan paremmin, mutta tässä saan todella konkreettisesti tehdä hyvää oloa ihmisille. Hoidon vaikutus näkyy ja tuntuu heti, joka perustuu hoitomenetelmien ja hoidoissa käytettävien hoitoaineiden yhteisvaikutuksiin ja myös sarjahoitojen pitkäaikaiset tulokset on ollut hienoa nähdä harjoitushoidoissa. On upea tunne nähdä rentoutuneen, tyytyväisen asiakkaan nousevan hoitopöydältä ja palaavan uudelleen juuri minun hoitoon. Perustin jo opiskelun alkumetreillä oman toiminimen ja pienen hoitohuoneen kotiini. Oli ihana suunnitella ja sisustaa jotain täysin omaa, uutta ja kaunista, miettiä värejä ja materiaaleja. Olen ollut myös siinä onnekas, että hoitolani on saanut jo opiskeluaikanani yllättävän paljon tyytyväisiä asiakkaita. Se on parhaiten motivoinut minua, kun näin vasta-alkajana olen saanut hyvää palautetta hoidoistani. Monet asiakkaat vuodattavat hoitojen aikana suuria salaisuuksiaan ja huoliaan minulle, mikä on entistä selvemmin osoittanut psyykkisen puolen vaikutuksen ihmisen fyysiseen hyvinvointiin. Myös se on hienoa, että asiakkaani luottavat minuun täysin.  Toisaalta koen olevani tietenkin vielä ihan alkumetreillä UMG-wellnessterapeuttina ja paljon on vielä opittavaakin. Koko koulutusaikakin on ollut antoisaa eikä se ole missään vaiheessa tuntunut työläältä opiskelulta, vaan se on sujunut ihan itsestään työn ohessa. Mikä parasta, saan itse todella paljon voimaa, positiivista mieltä ja hyvää oloa hoitojen tekemisestä, mitä en osannut ollenkaan odottaa tällaisessa mittakaavassa. Uskon sen välittyvän myös asiakkailleni. Mielessäni muhii tuhat ja sata ideaa ja ajatusta ja nähtäväksi jää, mitkä niistä toteutuvat!

 

Susanna Oförsagd, UMG-wellnessterapeutti 2015
Hyvän olon hoitola Garden, Masku

hoitolagarden@gmail.com

 

Koulutuspalautteet

 

Minna Haverinen    1/2014


Minun matkani UMG-Wellness terapeutiksi


Kun lähdin mukaan tähän koulutukseen loppuvuodesta 2012, olin juuri lopettamassa edellistä yritystäni. Olin vieraillut Aromatican kotisivuilla www.aromatica.fi  jo useana vuotena. Aina kun näin, että uusi koulutusryhmä on aloittamassa, mietin, että joko minä nyt lähden mukaan. Kun päätös yritykseni alasajosta tuli, soitin samana päivänä Aromaticaan ja ilmoittauduin mukaan koulutukseen.
 

Jännitti ja vähän pelotti lähteä tuntemattomaan asiaan ja matkaan.
Kärsin aika pahoista fobioista, ja ajatus yksin lähtemisestä pelotti minua suuresti. Matkan teko kestää päivän ja minun pitää selviytyä yksin tuntemattomassa kaupungissa ilman minkäänlaista turvahenkilöä. Joka kerta matkat menivät hyvin, en tuntenut minkäänlaista paniikkia. Iltojen ja öiden viettäminen yksin oli haaste, en saanut juurikaan nukuttua. Mutta en ole koskaan antanut itseni jäädä pelkoon vangiksi. Jokainen kerta lähdin hyvillä mielillä koulutukseen, koska päivät olivat ihania. Joka kerta sain lisää tietoa tuotteista, sekä tietenkin hoitomenetelmistä. En ole koskaan tiennyt eteeristen öljyjen vaikutuksista, tai ylipäätään mitään eteerisistä öljyistä. Nyt vannon henkeen ja vereen aromaattisten öljyjen ja -wellness tuotteiden käyttöä hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Innoissani levitän ilosanomaa turvallisista, oloa helpottavista Aromatica – wellness tuotteista! Olen saanut apua oman terveyteni hoitamiseen ja löytänyt huipputuotteet hyvinvoinnin tukemiseen. Olen suuresti ylpeä itsestäni, että lähdin koulutukseen ja haastoin itseni pärjäämään.
 

Yksi ihminen ei voi tehdä kaikkea, jokaisen pitäisi yrittää keskittyä olennaiseen
Tämä vuosi on myös opettanut minulle omat henkiset ja fyysiset voimavarat. Koska en päässyt Kuhmossa järjestettävään lähihoitaja koulutukseen mukaan kuunteluoppilaaksi, ajoin vuoden ajan 3 kertaa viikossa Kajaaniin (Kuhmosta Kajaaniin 100 km) avoimen ammattikorkean tunneille opiskelemaan terveydenhuollon perusteita. Olin kotona lasten kanssa, joten kodin pyörittäminen oli minun harteillani. Illat ja viikonloput tein harjoitushoitoja ja keräsin rahaa seuraavaa koulutusta varten. Tällä hetkellä olen vielä Kuhmon yrittäjänaisten puheenjohtaja, ja olen viimeisen kolmen vuoden aikana hoitanut myös tiedottajan ja osan sihteerin hommista. Uudella kaudella tulen jättämään puheenjohtajuuden, koska Wellness Trainer koulutus ja Kajaanissa järjestettävä Hyvinvointimatkailun tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon suorittaminen vie työn ja perheen lisäksi voimavaroja. Minun on ollut pakko tunnustaa, että yksi ihminen ei voi tehdä kaikkea. Haluan oppia sanomaan ei!!!
 

Olen saanut ammatin, josta voin olla ylpeä
Tästä palkinnoksi olen saanut ammatin, jonka tunnen omakseni. Olen saanut kunnian tutustua ihaniin ihmisiin, ja varsinkin Ulla-Maijan tapaaminen on ollut elämälleni siunaus. Tunnen itseni etuoikeutetuksi siitä, että saan jatkaa omalta osaltani Ulla-Maijan opetuksia ja olen suuresti kiitollinen uusista elämänopetuksista, joita olen saanut ja löytänyt omaan elämääni.


Kouluttautumista lisää
Olen myös aloittanut uuden yritystoiminnan tämän vuoden aikana. Hoitola Kuhmo Wellness sijaitsee Kuhmon keskustassa. Työni puolesta pääsen tapaamaan ihmisiä, joille saan tehdä hyvän olon. Saan auttaa henkilöitä, jotka ovat avun tarpeessa. Sain uuden suunnan elämälleni ja aion kouluttautua vielä lisää. Aloitan Aromatican Wellness Trainer koulutuksen, sekä käyn huhtikuussa Wellness Kinesiologia koulutuksen, josta saan lisäkoulutusta stressitekijöiden tunnistamiseen ja niiden hoitamiseen.
Unelmissani siintää vielä jonkunlainen ravintokoulutus. Ja kun Ulla-Maija pitää seuraavan kerran Suomessa IFA:n koulutuksen eteeristen öljyjen käytöstä terveydenhoitoon, aion osallistua siihen. Markkinointi ja myyntikoulutusta saan tällä hetkellä osallistuessani Hyvinvointimatkailun tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoon.


Olen oppinut paljon elämästä, itsestäni ja olen innoissani
Jos viime vuosi oli rankka, ei se tänä vuonnakaan helpotu. Mutta kaikki nämä asiat vievät minut uudelle tasolle ammatillisesti. Olen vaan niin innoissani tästä uudesta ammatista, että haluan kehittyä ammattilaiseksi, asiantuntijaksi. Kaikella on merkityksensä. Sen olen oppinut tänä vuonna. Olen löytänyt paljon henkisyyttä arkeeni ja elämääni. Olen oppinut olemaan kiitollinen kaikesta. Olen oppinut luottamaan itseeni. Olen saanut alkeita itseni kuuntelemisen oppimiseksi. Olen oppinut, että elämää ei pidä ottaa niin vakavasti. Olen oppinut, että on ihana saada lumipesut naamalle, koska se virkistää! Olen oppinut, että vaikka pidän itseäni laiskana, en ehkä loppujen lopuksi kovin laiska olekaan. Olen oppinut olemaan itselleni armollinen ja näkemään itsessäni paljon voimavaroja. Enemmän kuin olisin uskonut minussa olevan. Olen itseni kovin arvostelija. Olen oppinut antamaan itselleni enemmän anteeksi, ja oppinut sen, että minähän olenkin aika kova mimmi! Olen oppinut, että vaikka pidän itseäni kovin pessimistisenä, olenkin aikamoinen optimisti. En jää koskaan tuleen makaamaan, vaan menen aina kohti uutta. Otan aina tilaisuudesta vaarin.

Olen astunut ihan uuteen maailmaan, josta olen vuoden aikana tehnyt elinkeinoni. Ja josta toivon mukaan tulee elämäni työ, elämäntyö!

Minna Haverinen
Kuhmo
www.kuhmowellness.fi


UMG-Wellness tereputtikoulutus:  http://www.aromatica.fi/koulutus_umg_wellness
 

 

 

Sanna-Mari Hirvensalon kokemuksia UMG - Wellnesterapeutti opinnoista 5/2013

Kuulin UMG-Wellness Terapeutti koulutusohjelmasta tuttuni kautta. Kyseinen koulutusohjelma tuli tietooni  hyvään hetkeen, koska olin jo pitkään etsinyt jotain mielenkiintoista vaihtoehtoa sairaanhoitajan kolmivuorotyölle.

Ensin harkitsin pitkään lääketiedettä mutta sitten löysin lisää tietoa vaihtoehtohoidoista kirjallisuuden kautta.

On mukavaa heti nähdä oman käden aikaansaannoksen ja oman kehityksen

Kun osallistuin ensimmäiseen koulutusjaksoon, yllätyin kun huomasin miten erilaista koulutustekniikkaa Ulla-Maija Grace käyttää, verrattuna muihin aikaisempiin kouluttajiin. Kun käsien kanssa työskentelee, kädet muistaa ja teoria juurtuu mieleen, ja kun heti pääsee harjoittelemaan äsken opittuja hoitometodeja - niitä muistaa myös paremmin. On mukavaa nähdä oman käden aikaansaannoksen ja oman kehityksen.

Jo ensimmäisen koulutusjakson jälkeen, tiesin että olin löytänyt oman juttuni! Saa tuottaa muille hyvää mieltä ja oloa ja palautteenkin saa saman tien jo hoidon jälkeen.

Asiakaspalaute hoidoista on ollut hyvää, eivätkä tuotteet ole tuottanut kertaakaan pettymystä.

Itse en pysty käyttämään päivittäiskaupan tuotteita, koska minulla on erittäin herkkä iho joka reagoi helposti erilaisiin vahvoihin kemikaaleihin. Koska tiedän että Aromatica-Wellness tuotteet omaavat Suomen Pro luonnonkosmetiikka statuksen ja ovat ns. puhtaita tuotteita, haluan käyttää niitä. Olen myös hieronut erästä sukulaistani Aromatica-Wellness tuotteilla. Hän on hajusteherkkä ja hänelläkin erittäin herkkä iho. Minkäänlaisia allergisia reaktiota ei tullut, ja sukulaiseni oli tyytyväinen.

Lisää koulutusta markkinoinnin saralla

Asia josta olen oppinut hyvinkin paljon, on markkinointi. Tämä on ollut aikaisemmin minulle täysin vieras alue. Joten nyt odotankin innolla seuraavaa koulutusjaksoa, jotta pääsen oppimaan uusia hoitometodeja ja saamaan lisää koulutusta markkinoinnin saralla.

”- En vain voi antaa periksi, niin että kaikki vain voisi huonosti, kun kaikki voi voida hyvin ja nauttia elämästä!” 

Eeva Lucas: Onneksi löysin UMG-Wellness Terapeutti koulutusohjelman 5/2013

Olen ammatiltani lähihoitaja sekä sairaanhoitaja. Pidän kovasti luonnonmukaisista asioista ja kiinnostuin aromaterapeutin ammatista juuri sen takia, että koen kyseisen alan edustavan tätä asiaa. Olen pitkään etsinyt alaan liittyvää koulutusta, mutta suurin osa koulutuspaikoista olivat joko liian kaukana tai liian arvokkaita. Onneksi löysin UMG-Wellness Terapeutti koulutusohjelman.

Luin paljon kirjallisuutta aromaterapiasta ja kiinnostuin entistä enemmän. Kirjallisuudesta löysin myös Ulla-Maija Gracen teoksia.

Aloimme mieheni kanssa aktiivisesti etsimään internetistä lisää tietoa Ulla-Maija Gracesta. Onnekseni mieheni huomasi, että hän myös kouluttaa. Mieheni sanoi: ”-jos sinä olet tästä alasta kiinnostunut, sinun kannattaa osallistua tuohon koulutukseen ja saat tukeni siihen!” ja minähän osallistuin.

Olen aina ollut kiinnostunut aromaterapiasta ja vaihtoehtoishoidoista. Huomasin nopeasti että UMG-Wellness terapeutti koulutusohjelma on erittäin kattava. Tässä ei ole kyse vain hierontahoidoista, vaan suuremmasta kokonaisuudesta.

Tuntuu hienolta saada kädestä pitäen opetusta

Ulla-Maija Grace on erittäin antava luennoitsija, hän on pirteä ja tarkka ja omaa loistavan opetustekniikan. Hänen esimerkkejä luennon aikana on mukava kuunnella ja jos ei jotain kohtaa jostain syystä ymmärrä, hän kuvannollistaa ja selvittää sen sinulle mielellään.

Tuntuu mahtavalta saada kädestä pitäen opetusta. Kun joku hierontaote tuntuu epävarmalta, Ulla-Maija ottaa kädestä kiinni ja näyttää miten liikkeen kuuluu tehdä. Myös se, kun pääsee heti harjoittelemaan hoitoja, tuntuu mukavalta.

Koulutusjaksot ovat niin opettavia ja antavia, että kun yksi koulutusjakso päättyy, odotan jo innolla seuraavaa.

Enää en voi kutsua itseäni skeptiseksi

Koulutusjakson jälkeen teemme aina harjoitushoitoja. Minulla on oma hoitohuone kotona jossa teen hoitoja. Koen että laatu on erittäin tärkeää jokaisessa hoidossa. Kun teen hoitoja, haluan että tilanne on kokonaan rauhoitettu; ei ylimääräistä melua eikä stressiä.

Tuotteet ovat iso osa hierontaa ja myös itsehoitoa. En ole koskaan käyttänyt ns. tavallisen marketin tuotteita. Suosin ja käytän luomutuotteita, mahdollisimman paljon.

Aromatica-Wellness tuotteiden ainesosat ovat erittäin puhtaita ja niiden taustat ovat tarkistettu huolella, jotta laatu pysyy erinomaisena. Olen yleensä skeptinen, kunnes itse saan nähdä ja kokea että toimii. Näin kävi myös alussa Aromatica-Wellness tuotteilla.

Ystäväni oli menossa naimisiin ja oli erittäin huolestunut että sormus ei mahdu hänelle sormeen, jännetuppitulehduksen takia. Halusin että hän kokeilee Lihasmix geeliä. Hän käytti geeliä n. viikon päivittäin ennen häitä. Lopputulos oli, että sormus asettui kauniisti sormeen.

Tyttäreni harrastaa taitoluistelua, tämän takia hänellä helposti kipeytyy jalka ja nilkka. Olemme kokeilleet hänellekin Lihasmix geelin tehoa, saaden samanlaiset tulokset kuin ystävällänikin. Hyviä kokemuksia löytyy todella paljon, joten enää en voi kutsua itseäni skeptiseksi.

Ne kolme sanaa, joilla UMG-Wellness terapeutti koulutuohjelmaa kuvailisin ovat:

Terveys, Hyvinvointi ja Luonto.

Kosmetologiyrittäjä Maaret Hoffrén: ”UMG-Wellness Terapeutti-koulutus on tarkkaan mietitty kokonaisuus.” 8/2012

Maaret Hoffren on kahden lapsen äiti, kosmetologiyrittäjä ja näyttötutkintomestari Kaarinasta. UMG-Wellness Terapeutiksi hän valmistuu syksyllä 2011. Koulutusohjelmaan hän tuli syventämään tietojaan ja hakemaan uusia ajanhengen mukaisia hoitomenetelmiä. ”UMG-Wellness Terapeutti-koulutus on loistava konsepti hoitoineen ja tuotteineen; se on tarkkaan mietitty eheä kokonaisuus.” ylistää Hoffren.

Pintaa syvemmältä
Maaret Hoffrenin mielestä UMG-Wellness/SPA hoitojen vahvuutena on asiakkaan kokonaisvaltainen huomioiminen. ”Ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Asiakkaalla ei välttämättä ole mitään fyysistä vaivaa tai sairautta mutta silti esim. stressi voi aiheuttaa lukemattomia oireita aina unettomuudesta masennukseen ja kiputiloista hormonaalisiin häiriöihin. Hyvä olo syntyy siitä kun keho ja mieli voivat hyvin. UMG-Wellness/SPA-hoidot tähtäävät juuri tähän; kokonaisvaltaiseen mielen ja kehon huoltamiseen lempeillä menetelmillä. Jokainen asiakas otetaan vastaan yksilönä ja hoito tehdään juuri hänen tarpeidensa mukaan.” kuvailee Hoffren

Koulutuksiin virkistäytymään
Hoffren kertoo että UMG-Wellness Terapeutti-koulutukset ovat hänelle eräänlaisia lepotaukoja kiireisen arjen keskellä. ”Koulutukset ovat inspiroivia ja lisäpuhtia antavia. On ihanaa tulla opettelemaan uusia hoitoja ja kuulemaan muiden osallistujien kokemuksia. Erilaiset työ- ja koulutustaustat tukevat ja täydentävät hyvin toisiaan. Yhdessä syntyy uusia näkökulmia ja ahaa-elämyksiä.” iloitsee Hoffren.

”Kyseenalaistan ensin aina kaiken”
Hoffren kuvailee olevansa lähtökohtaisesti skeptikko. ”En usko mitään ennen kuin itse näen. UMG-Wellness/SPA hoidot ja tuotteet ovat vakuuttaneet minut kuitenkin täysin.  Taustalla on Ulla-Maija Gracen valtava tietämys ja kehitystyö. Asiakkailtani olen saanut poikkeuksetta todella kannustavaa palautetta. Viimeisin ilonaiheeni on ollut UMG-Kiinteyttävä selluliittihieronta. Jo muutamien sarjahoitojen perusteella uskallan todeta että kyseessä on todellinen tehohoito, jolla saa näkyviä tuloksia aikaan. Nyt odottelen jo malttamattomasti tulevien koulutusten antia.” päättää Hoffren.     

Teksti: Heidi Karppinen 
Kuva: Maaret Hoffrén

Leila Kirra: ”UMG-Wellness Terapeutti-koulutus kolahti heti.” 5/2011

Leila Kirra Ulvilasta valmistuu keväällä 2011 UMG-Wellness Terapeutiksi. Hän on myös sairaanhoitaja, lymfaterapeutti ja jalkahoitaja. UMG-Wellness Terapeutti-koulutus on tuonut sairaanhoitajana toimineelle Kirralle aivan uusia tuulia, sillä nykyään hän tekee UMG-Wellness hyvän olon hoitoja Länsi-Suomen Diakonialaitoksen kuntoutus-yksikössä sekä omassa tuoreessa Hemmottelu-hoitolassa. “Koulutuksen edetessä on upea tunne kun huomaa kehittyvänsä ja eri asiakokonaisuudet loksahtelevat paikoilleen. Kun vielä opiskelee asiaa, joka tuntuu niin omalta jutulta, eivät pitkät matkat ja tiiviit koulutuspäivät tunnu mahdottomilta, ne vievät kuin itsestään tavoitteeseen.” kuvailee Kirra.

UMG-Wellness Terapeutti erottuu
UMG-Wellness Terapeutti-koulutus kolahti Leila Kirraan heti alusta lähtien. ”Ulla-Maija Gracen kehittämä koulutuskonsepti hoitoineen ja tuotteineen on aivan huippu. Gracen opissa asiat omaksuu ihmeellisellä tavalla, ikäänkuin vahingosssa. Hänestä huokuva hyvinvointi ja valtava tietotaito ovat asioita, joihin itsekin haluaa samaistua. Etuna on myös se, että UMG-Wellness Terapeutteja ei kasva joka oksalla ja vaistoan että tämä on selkeästi tulevaisuuden juttu. Arvostan myös sitä että hoitoihin ja itsehoitoon liittyvät tuotteet ovat kaikki korkealaatuisia luomutuotteita, joissa hinta-laatusuhde on kohdallaan.” tiivistää Kirra.

Jaksamista omaan työhön
Koulutus on tuonut Leila Kirran mielestä opittujen hoitometodien lisäksi paljon muutakin positiivista. ” Koulutuksen myötä olen saanut uusia ystäviä ja löytänyt työkaluja myös omaan jaksamiseen. Oma ja läheisten hyvinvointi on tullut yhä tärkeämmäksi ja koulutus onkin herättänyt ajattelemaan esimerkiksi sitä, kuinka pienillä muutoksilla elämäntavoissa saa virkeyttä ja hyvää oloa; kun itse voit hyvin, ihmiset ympärilläsikin voivat hyvin.” pohtii Kirra. Hän käyttää tarpeen mukaan UMG-Wellness tuotteita tuomaan hyvää oloa, mutta yksi tuote on ollut viime aikoina ylitse muiden: ”Lady Grace Energy Boost antaa käsittämättömän paljon energiaa silloin kun on monta rautaa tulessa ja päivän aikana muuttuvat roolit sitä vaativat.”

Moni asiakas löytänyt avun
Leila Kirra on viihtynyt hyvin UMG-Wellness/SPA hoitojen parissa. Hoidot ovat hänen mielestään nykyaikaisia ja korkealaatuisia.  Kirra on kriittisenä sairaanhoitajana myös äärimmäisen tyytyväinen hoitometodien tehokkuuteen: ”Moni asiakkaistani on löytänyt oikeasti avun näistä hoidoista sekä kotihoitotuotteista. Palkitsevinta on nähdä joka hoidon päätteeksi tyytyväinen asiakas.”

Haastattelu: Heidi Karppinen

Leila Riihikangas: ”UMG-Wellness Terapeutti -koulutuksessa opeteltavat hoidot tarjoavat nykyajan kiireiselle ja stressaantuneelle ihmiselle mahdollisuuden rauhoittua.” 8/2011

Kokonaisvaltaista hyvää oloa
Perushoitaja ja kosmetologi Leila Riihikangas toimii yrittäjänä Alahärmässä Kauneushoitola Leidissä. Hän aloitti UMG-Wellness Terapeutti -opinnot 2010 vuoden alkupuolella, koska haluaa syventää omaa ammattitaitoaan ja lisätä hoitotarjontaansa kokonaisvaltaista hyvinvointia lisääviä hoitoja. ”Nykyajan kiireinen ja stressaantunut ihminen haluaa välillä pysähtyä ja rauhoittua. UMG-Wellness-hoidot vastaavat juuri tähän tarpeeseen.” pohtii Leila. Hänen hoitolansa ideologiaan kuuluu, että asiakasta huomioidaan ja palvellaan vain parhaalla mahdollisella tavalla, joten korkealaatuiset UMG-Wellness-hoidot ja -tuotteet sopivat hänen hoitolaansa myös siltä osin.

UMG-Wellness Terapeutti -koulutuksesta uutta potkua työhön
Oman ammattitaidon päivittäminen on Leilan mielestä äärimmäisen tärkeää, jottei työ muutu liian rutiininomaiseksi. ”Ei sitä ihminen koskaan tule liian viisaaksi.” toteaa Leila. UMG-Wellness-koulutukset tuovat hänen mukaansa myös mukavaa vaihtelua yksityisyrittäjän arkeen. Hänen mielestään on virkistävää tulla koulutukseen, opetella uusia hoitoja ja jakaa ajatuksia muiden koulutettavien kanssa. Leila kiittelee myös Ulla-Maija Gracen opetusta: ”Ulla-Maija luo jo omalla olemuksellaan positiivisen hengen koulutuksiin. Hän on helposti lähestyttävä, eikä koskaan tarvitse miettiä uskaltaako kysyä jotain.  On myös mukavaa, että hän kiertelee katsomassa jokaisen työskentelyä ja ohjaa tarvittaessa kädestä pitäen.”

Uudenlaiset hoidot parantavat yrityksen kilpailukykyä
Yrityksen kilpailukyvyn kannalta on tärkeää, että pysyy ajan hermolla. Asiakkaat kaipaavat uusia tuulia ja osaavat jo vaatiakin niitä. UMG-Wellness-hoitoihin Leilan asiakkaat ovat ihastuneet oitis ja palaute on ollut poikkeuksetta positiivista. Leila sanoo, että UMG-Wellness-hoitoja on todella miellyttävä tehdä, sillä hoidon aikana näkee kuinka asiakas rentoutuu ihan silmissä. Leila on huomannut, että vaikka UMG-Wellness-hoidot ovat lempeitä, ovat ne samalla äärimmäisen tehokkaita. ”Siihen ei tarvita voimaa, että voi saada tuloksia.” tiivistää Leila.

 

Sirpa Nummi: Mitä Wellness tarkoittaa minulle

Sirpa Nummi kirjoitti UMG-Wellness Terapeutti -koulutuksen lopuksi esseen, jossa hän pohtii wellnessiin liittyviä kokemuksiaan. Miten hänen käsityksensä siitä on muuttunut? Mitä wellness tarkoittaa hänelle nykyään? Miten muutos näkyy hänen työssään?

Mikä ihmeen Wellness?
”Wellness”-sana kantautui korviini ensimmäisen kerran kuutisen vuotta sitten. ”Varmaan jotain jenkkihömppää”, muistan ajatelleeni kun sen ensimmäisen kerran kuulin. Hetken sanaa maisteltuani yhdistyi siihen mielessäni kaikenlainen valmiiksi ajateltu ja pureskeltu; ”pikakaupan hyllyltä pikalähetin tuoma pika-annos niin, ettei takapuoltaan tarvitse sohvalta hivauttaa”. Wellness oli suunnilleen sama kuin Amerikan jättimäinen luontaistuoteteollisuus, maailman valloitusta tehnyt terveysvaikutteinen ruoka, kauneusleikkaukset, läskiä sulattavat vyöt, hierovat sängyt – siis kaikki, missä itse ei tarvinnut tehdä yhtään mitään. Wellness maistui kerrassaan muovilta.

Aromatican Wellness-tuotteet ja -koulutukset aiheuttivat aluksi hämmennystä
Ihmetykseni oli suuri kun Aromaticassakin alkoi wellness-buumi. Ensin tulivat valmisöljyt. Ne vielä jotenkin hyväksyin, koska niitä itsekin hierontaopintojen aikaan käytin. Sisimmässäni (olinhan oikea diplomiaromaterapeutti!) kuitenkin ajattelin, että vain jokaiselle tehty oma eteeristen öljyjen sekoitus on tehokas. – Niin mihin, voisin nyt kysäistä. Ja wellness-tuotteiden perhe vain kasvoi – milloin mitäkin hyvän olon valmistuotetta oli Ulla-Maijan pajasta putkahtanut markkinoille ja hinnastoon. 
Kaiken huippuna vielä UMG-Wellness Terapeutti -koulutus! ”Voi, voi, millainen tason alenema”, taisin omahyväisesti, hiukan kateellisena ja jopa säälien ajatella. Onneksi sentään meillä Pohjanmaalla vielä tehtiin aitoja asioita…!

Hitaasti lämpiävä pohjalainen huomasi salaa taipuvansa Wellnessin kannalle
Pohjalainen taipuu hitaasti uusille asioille, sen olen omassa työssänikin tullut huomaamaan. Vaikka periaatteessa olen ajatellut ihmisen terveyttä ja hyvinvointia kokonaisuutena, kuulosti wellness-sana hyvin kauan mielestäni amerikkalaiselta, siis keinotekoiselta. Ja keinotekoisestahan ei oikeasti ole mitään hyötyä…

Onneksi ihminen kuitenkin kasvaa ja kehittyy koko ajan. Niin minäkin, ainakin ajoittain. Pikkuhiljaa wellness ei enää kuulostanutkaan kirosanalta. ”Ehkä siinä kuitenkin on jotain ideaa” aloin taipua, ensin vain mielessäni, ääneen en vielä näitä ajatuksia voinut lausua. Nyt kun mietin aikaa noin viisi – kuusi vuotta taaksepäin, oma negatiivinen suhtautumiseni wellnessiin hymyilyttää, jopa vähän hävettää. Kun nyt silmät suljettuina maistelen sanaa wellness, tulevat ensimmäisinä mieleen sanat elinvoimaisuus, terveys, viehkeys, kauneus – ja ihmisen kokonaisuus.

Wellness-hoidoista elämyksiä ja kokonaisvaltaista hyvää oloa
Wellness voi tarkoittaa jokaiselle eri asiaa. Wellness on kokonaisvaltaista hyvinvointia; sitä, että jaksaa aamuisin nousta sateisenakin päivänä aurinkoisella mielellä uuteen päivään, vaikka tiedossa ei aina tähtihetkiä olisikaan. Sen tiedostamista, että käsillä oleva hetki on ainutkertainen, samoin kuin koko elämä.

Arvostamista; itsen, muiden ja elämän. 
Oman itsen arvostamiseen luonnollisesti kuuluu elämän, terveyden ja hyvinvoinnin vaaliminen, itsestä ja omasta jaksamisestaan huolehtiminen. Wellness-sanalla voisin nyt kattaa koko tämän laajan kokonaisuuden. Hyvinvoinnin lisäämiseksi ja terveyden edistämiseksi on lukemattomia vaihtoehtoja. Kun on muutaman kerran kokenut lempeän kasvolymfan, uudistavan jalkaspan tai vaikka reippaan selluliittihieronnan ja lisäksi on puhdistanut ruokavalionsa kaikesta ”roskasta” voi jo sanoa olevansa askeleen lähempänä kokonaisvaltaista hyvää oloa.

Uusia asiakkaita ja työniloa
Minulle Ulla-Maijan kehittämät wellness-hoidot ovat riemastuttavan upea työkalu, joka tuo vaihtelua työpäiviin. Hoitotarjonta on monipuolistunut ja laajentunut. Kysyntä on tietysti kasvanut tarjonnan laajenemisen myötä. Monesti jotakin wellness-hoitoa kokeillut haluaa kokea myöhemmin jonkun muunkin hoidon ja näin säilyy todella hyvin kontakti asiakkaisiin. Usein myös hoidossa ollut asiakas tulee lahjakorttiostoksille, sillä wellness-sarjan hoidot ovat upeita lahjaideoita, jotka eivät jää kaappiin pölyttymään.

Wellness-hoidot täyttävät vaativankin asiakkaan kriteerit
Hoidoista saamani palaute on ollut yksinomaan positiivista; iloisia, tyytyväisiä ja myönteisesti yllättyneitä asiakkaita on jo lukuisia. Hiljattain eräs melko vaativa ja tomera asiakas oli kasvolymfahoidossa. Lähtiessään hän totesi, että näin hyvän käsittelyn jälkeen hän ei sitten enää mihinkään turhanaikaisiin hoitoihin muualle menekään. Se oli aika paljon se!

Mira Pikkarainen: ”Wellness Terapeutti -koulutus on ajan hermolla”

Erinomainen jatkokoulutus kosmetologille
Mira Pikkarainen on uusi Wellness Terapeutti -opiskelija Kajaanista. Hän aloitti koulutusohjelman heinäkuussa 2008 ja on todella innostunut ensimmäisten koulutusten jälkeen. Mira odottaakin jo mielenkiinnolla tulevia Wellness Terapeutti -koulutukseen kuuluvia osioita. Hän on koulutustaustaltaan merkonomi, maskeeraaja sekä kosmetologi. Mira työskentelee kosmetologina kauneushoitolassa ja hänen mielestään Wellness Terapeutti -koulutus sopii erinomaisesti jatkokoulutukseksi, sillä se kehittää ammattitaitoa sekä tarjoaa asiakkaille erilaisia, äärimmäisen rentouttavia ja hemmottelevia hoitoja.

Oppisopimustoimistokin vakuuttui
Mira kuuli alun perin Wellness Terapeutti -koulutuksesta työnantajaltaan, joka oli vakuuttunut koulutuksen korkeasta laadusta. Työnantaja esitteli Wellness Terapeutti -koulutuksen Kajaanin oppisopimustoimistolle ja tiedusteli mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Toimisto vakuuttui koulutuksen hyödyllisyydestä, ja nyt Mira suorittaakin koulutusta oppisopimuksella. Mira yllättyi positiivisesti, sillä nykyään oppisopimuksen saaminen ei ole itsestäänselvyys.

Korkealaatuista opetusta
Mira oli kuullut jo etukäteen Ulla-Maija Gracen hyvästä maineesta opettajana ja tiesi, että opetuksen laatu on korkeatasoista. Hän ei ole joutunut pettymään. Mira kiitteli, että koulutus on ollut hyvin antoisaa ja Ulla-Maijalta on aina saanut vastauksia kysymyksiin. Mira on pitänyt myös koulutuksen käytännönläheisyydestä ja siitä, että Ulla-Maija näyttää jokaiselle henkilökohtaisesti hierontametodin. Myös Aromatican tuotteet, kuten hierontaöljyt, ovat herättäneet Mirassa ihastusta ja hän sanoo, että niitä on todella miellyttävä käyttää.

Vastaavanlaista koulutusohjelmaa ei löydy
Vaikka matka Kajaanista Turkuun on pitkä, on matkustaminen Miran mielestä ehdottomasti vaivan arvoista, koska vastaavanlaista koulutusohjelmaa ja opetusta ei ole muualla tarjolla. Koulutuksesta saa Miran mukaan arvokkaan ammattitaidon, jota oikeasti pystyy käyttämään työelämässä hyödyksi. Lisäksi Mira korostaa, että Wellness Terapeutti -koulutus on ehdottomasti ajankohtainen, koska Wellness ja Spa -hoidot kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. Koulutus on siis hyvä sijoitus tulevaisuuteen.

Haastattelu: Heidi Karppinen