Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

 Kirjoittajavieras Teuvo Laine 22.2.2014
 

Jalat kuntoon yhdistetyllä loma- ja työmatkalla Espanjassa

25.11. yöllä klo 02.00 :ksi Turun Linja-autoasemalle kipinkapin. Yllätys, kaikki taksit Turun keskustassa olivatkin ajossa. En voinut jäädä odottamaan taksipysäkille torin reunaan, vaan piti lähteä heti kohti linja-autoasemaa kävellen. Linja-auton lähtöön lentokentälle Helsinkiin oli vajaat 20 minuuttia. Matkaa oli jonkin verran ja vedettävänä oli rullakkomatkalaukku ja atk-salkku. Ensin ylämäkeä Puutorille ja sitten alamäkeä Linja-autoasemalle ja matkalla piti vielä ottaa Euroja varmuudeksi mukaan. Reippaasti vaan jalkaa toisen eteen, jotta ei jäisi bussipysäkille soittelemaan ja toteamaan; ”linja-auto meni jo”. Kävelemisen alussa kävi nopeasti selväksi, että vasen jalka ja erityisesti reisi ei olisi halunnutkaan mennä sitä vauhtia. Hiki päässä ja vähän väliä kelloa vilkuillen olin kuitenkin linja-auton kupeessa pari minuuttia ennen linja-auton lähtöä. Huh, ehdinpä kuitenkin. Siinä sitten selvisi, että jalkojen kanssa ”tarttis tehrä jottai”

Espanjan lämpö ja valo
Palkkioksi alkukiihdytyksestä odotti Espanjan valo ja lämpö. Ensin tuttua reittiä Espanjan aamussa Torremoliinoksen rannalle aamukahville ja toteamus nautinnollisessa auringon paisteessa ja lämmössä, ” täällä taas, -hienoa”. Sitten etsimään majapaikkaa, Club Lacostaa, Fuengirolasta hieman eteenpäin Marbellan suuntaan. Paikka oli melko iso, sijaitsi kukkulan rinteellä ja oma huoneisto oli aivan kukkulan huipulla. Paikka ihan ok.

Kuntoilu alkaa heti
Seuraavana aamuna piti heti aloittaa toimenpiteet ”jalat kuntoon”. Auringon noustessa hieman ennen klo 8.00 lenkille ja alas rannalle kohti auringon nousua ja tuulta päin. Oli mukavasti alamäkeä ja kävely helppoa rannan kävelykadulle, joka vei Fuengirolan rantabulevardille. Aamukuntoilijoita kävellen, juosten ja pyöräillen oli runsaasti. Sitten riittävän matkan päässä,  käännös takaisin. Nyt olikin vuorossa ylämäkeä ja” eiku” eteenpäin kävellen täysillä. Perillä huoneistossa jaloissa tuntui, että jotain on niillä tullut tehtyä ja iltapäivällä kuitenkin taas uudestaan.
Nyt tarvittiin SportBalanssia ja venyttelyä, koska reidet olivat jumissa ja ihmeissään mitä nyt oli tapahtunut. Lihakset alkoivat myös hieman jomottaa, ehkä vähäisestä liikasuorituksesta. SportBalanssin jälkeen suurempi jomotus hiljeni nopeasti ja liikkuminen alkoi pikkuhiljaa tuntua taas mukavammalta.
Pari ensimmäistä päivää meni näin ja sitten tuli Ulla-Maija Espanjaan. Menin häntä vastaan Malagan lentokentälle ja kun tulimme ulos lentoterminaalista hänen ensimmäisiä toteamuksiaan oli  ”tämä valo”.
Kuntoilu jatkui, aamulla kunnon kävely, vähän töitä tietokoneella ja iltapäivällä uusi kävely yhdessä ja avuksi Sport – Fitness tuotteet. Sitten 5:n päivän päästä vaihdoimme suunnitelmien mukaan majapaikkaa.

Välimeren rannan tuntumassa Marbellan puolella kaksi viimeistä viikkoa
Joka aamu auringon nousun aikaan rannalle n. 45 min kunnon kävelyä. Välillä laitoin ennen lenkille lähtöä SportPoweria. Näin pääsin heti hyvään kävelyvauhtiin. Päivällä teimme Ulla-Maijan kanssa yhdessä kävelyä rannalla. Sitten tuli kuvioon suomalaistanssit Fuengirolassa, Maij Taissa. Ensimmäisellä kerralla  siellä oli pieni orkesteri ja suomalainen solisti. Yllättävää, että paikalla oli paljon myös espanjalaisia, enimmäkseen naisia ja joitakin miehiäkin. SportPoweria reisiin ja pohkeisiin, niin jaksoimme tanssia koko illan ja lopussa täysin poikki. Nyt jalat tarvitsivat todella apua, johon SportBalanss- ja Kramppimix- geelit antoivatkin selvästi ja nukkuminen onnistui erinomaisesti ilman kramppeja ja ns. suonenvetoja. Näin kuntoilu jatkui aamulla ja päivällä reipasta kävelyä rannalla ja kaiken kaikkiaan viitenä iltana tanssittiin. Rytmistä liikuntaa jaksaa selvästi paremmin kuin ilman musiikkia ja rytmiä. Rytmi kantaa.  Päiviin oli tullut myös jonkinlainen rytmi. Aamulenkki, aamupala, hieman työtä ja sitten iltapäivisin ruokailua, kävelyä rannalla, auringon ottoa ja asiointia, kaikki sopivassa järjestyksessä. Espanjalainen siesta on asia, johon on vaikea tottua. Suurin osa paikoista ovat kiinni klo 14.00 – 17.00 välisen ajan, lukuun ottamatta turistipalveluja ja joitakin suomalaispalveluja.
 

Puolessa välissä orastavia tuloksia
Puolentoista viikon jälkeen tehokuuri alkoi tuottaa tulosta ja jalat alkoivat tottua siihen. Kaikki tuli ikään kuin helpommaksi. Hieman olin ihmeissäni miksi näin, koska jalkojen olisi pitänyt normaalisti olla siinä vaiheessa aivan jumissa. Nopea yhteenveto oli luonnollisesti se, että olin käyttänyt jatkuvasti liikunnan yhteydessä Sport – Fitness tuotteita ja myös päivittäin venytellyt jalkojani. Vasen reisi tuli kolmessa viikossa täysin kuntoon ja kaikki alaraajojen lihasten ja nivelten kankeudet olivat hävinneet. Jalat ovat edelleen kunnossa, koska jatkan kävelemistä tosin vähemmällä määrällä, kuin Espanjassa.

Kiinnitin reissulla huomiota myös ihmisten kävelyyn yleisesti ja näin monenlaisia  ” jalkavaivaisia”. Olisi mieli tehnyt kertoa niille,  miten ne jalkavaivat voitaisiin monessa tapauksessa saadaan parempaan kuntoon. Maltoin tietenkin mieleni.
 

Hieman myös Bisnestä
Lähetimme Espanjaan sitten myös Sport – Fitness ja muita tuotteita, joka oli sinne vientikauppana pään avaus Aromatica – Wellness tuotteille.
Saapa nähdä pitäisikö sinne mennä jatkossa vetämää ”jalat kuntoon” projektia/koulutusta.
 

kunnon terveisin
Teuvo Laine

Lisää Sport-Fitness tuotteista:http://www.aromatica.fi/sporthttp://www.aromatica.fi/jall_hoitolat  
Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=56  
Aromatica - Wellness jälleenmyyjät: http://www.aromatica.fi/jall_hoitolat