Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

HYVINVOINTIA NAISELLE                              14.3.2014

Kevät aurinko kutsuu ulos –  Shiny Horse (Kiiltävä hevonen)  vahvistaa ja suojaa ihoasi.

Kevät auringon kutsu on meillä täällä pohjoisessa erityisen mieltä kohottava pimeän, ja tänä vuonna niin kovin pimeän, talven jälkeen. Peili saattaa kertoa väsymyksestä silmissä ja iholla. Tekee mieli puhdistautua ja kirkastaa ilmettä.

Iho on suuren rasituksen alla talven aikaan monestakin syystä. Sisä- ja ulkoilman kosteuden vaihtelut kuivattavat ja rasittavat ihoa. Talvella syömme raskaampaa ja vaikeammin sulavaa ruokaa kuin kesäaikaan ja kokonaisaineenvaihdunta, ihoa myöten, heikkenee. Pimeys rasittaa myös mieltä ja itsestä huolehtiminen voi jäädä taka-alalle.

 

Iho tarvitsee elvyttämistä ja vahvistamista sekä sisä- että ulkopuolelta. Aromatican kasvohoitotuotteet sisältävät kasviöljyjä, joiden tiedetään olevan erityisen ravitsevia, hoitavia ja vahvistavia iholle. Lady Grace tuotesarjan Nourishing Massage Serum on oma suosikkini ihon kirkastamiseen ja uusimiseen. Se sisältää monoa hyviä aineita kuten suomalaista luomu tyrni öljyä, joka on puristettu sen ravintorikkaasta hedelmän lihasta. http://www.aromatica.fi/lg_kasvohoitosarja

 

Tyrni (Hippophae rhamnoides, Shiny Horse / Kiiltävä hevonen) on tunnettu ihon ja elimistön hyvinvoinnin tuottajana jo vähintään 1200 vuotta. Todennäköisesti sitä on käytetty jo paljon ennen  näihin samoihin tarpeisiin. Se kasvaa useasti merien rannoilla kivikkoisilla mailla ehkä hieman karussakin ympäristössä, vähäravinteisessa maassa, jalostaen kuitenkin maaperän antimia jaloksi ihmisille ja eläimille hyväksi ravintoaineiksi sekä myös erinomaisiksi ihon ja elimistön hoitoon sopiviksi aineosiksi. Tyrni tunnetaan lähes kaikkialla maailmassa ainakin pohjoisella pallonpuoliskolla.

Kasvin kaikkia osia, kaarnaa, lehtiä, hedelmää ja siemeniä on käytetty lääkinnällisten aineiden tuotantoon. Meille kuitenkin marjat ja siemenet ovat tutumpia mehuna, öljynä, ja rouheena.

Tyrniä käytetään lääkkeiden, kosmetiikan, teen, eläinten rehun ja urheilujuominen valmistamiseen sekä hilloihin, värjäykseen, makeisiin ja likööreihin.

Kiiltävä hevonen nimensä tyrni (Hippophae hippo= hevonen, phaos=kiiltää)  on saanut kreikkalaisilta, jotka syöttivät sen lehtiä ja nuoria oksia hevosilleen, joiden paino nousi ja karva sai kauniin kiillon.

Kaukoidässä tyrniä on käytetty erityisesti ärtyneen, auringon polttaman tai muuten vaurioituneen ihon hoitoon, tulehduksiin, ruoansulatusongelmiin ja limakalvojen hoitoon. Sen on todettu olevan maapallon yksi ravitsevimmista kasveista – todellista super-ruokaa. www.mdidea.com  SeaBuckthorn history


Muita ihoa vahvistavia ja hoitavia komponentteja
Nourishing Massage Serumissa

Nourishing Massage Seerum sisältää myös muita ihosta vahvistavia ja hoitavia komponentteja.Aprikoosinkiviöljyä  ravitsemaan, Jojoba suojaamaan ulkoisilta haitoilta ja seesaminsiemenöljyäpehmentämään ihoa.

Kaiken ydin kuitenkin hoitotuotteissamme on niissä olevien eteeristen öljyjen kooste. Ranskalaisen tieteellisen eteeristen öljyjen käytön johtava ajatus on, että kehomme on kuin maaperä, josta kaikki kaunis ja hyvä kumpuaa. Jos maaperä ei ole kunnossa se ei voi tuottaa terveyttä ja kauneutta. Tätä ajatusta seuraten ihonalaiskudoksen hyvinvointi on ehto kauniille, terveelle ja vahvalle iholle ja sitä hyvinvointia voimme edistää oikein valituilla oikean laatuisilla eteerisillä öljyillä.

Aineenvaihdunnan elvyttäminen vaatii monenlaisia komponentteja esimerkiksi lymfan- ja laskimokiertoa elvyttävääSantelipuuta, Laventelia edistämään solukon uusiutumista ja Timjamia tukemaan ihon flooraa ja  antamaan kevyen antiseptisen suojan jne. Samalla kun hoidamme ihoa, voimme hoitaa myös mielialaamme ja tasata laidalta toiselle läikähteleviä tunteitamme Nourisihng Massage Seeumin sisältämillä  Jasmiinilla ja Nerolilla.

 

Palaan vielä tyrniin
Tyrnissä on kaikki B-vitamiinit, myös B12-vitamiinin, jonka määrän sanotaan tyrnissä olevan yhtä korkean kuin maksassa. Se sisältää 10 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinit, mikä tekee siitä todellisen antioksidantin eli estää hapettumisen haitalliset vaikutukset ja vahvistaa immuunipuolustusta.

E-vitamiini on varsinainen ihovitamiini. Se ravitsee ja suojaa ihoa. Varsinkin ikääntyville ihoille suositellaan ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät E-vitamiinia.

Tyrniöljyn väri on vahvan oranssin ja tumman ruskeanpunaisen välillä, mikä kertoo siitä että se sisältää paljon karotenoideja eli A-vitamiinin esiasteita. Ne suojaavat ihoa ja silmiä UV-säteilyltä. A- vitamiinia ihon ja limakalvojen hyvinvointia edistämään. Tyrni on todellinen antioksidantti sekä ulkoisesti että sisäisesti käytettynä.

Katso myös; http://www.mtt.fi/wwwdoc/vipu/Tyrnin-terveysvaikutukset-Heikki-Kallio.pdf

Nyt varmaan jo tiedostat miksi hehkutan Nourishing Massage Serumia ja puhun siitä kevätauringon ja ihon kanssa samassa lauseessa. Tyrnissä olevien komponenttien sanotaan joidenkin tahojen mukaan sitovan itseensä ultraviolettisäteilyä. En kuitenkaan suosittele Nourishing Massage Serumia aurinkosuojaksi sellaisenaan, mutta ennakolta vahvistavana ja sitten päivittäisessä käytössä sen suojaavat ominaisuudet ovat kyllä huomioitavia.

Nourishing Massage Seerum imeytyy todella helposti ja sopii käytettäväksi luonnollisesti kaikille.
Se on helppo annostella pumppupullosta suoraan puhtaisiin käsiin. Miten paljon tarvitaan kerrallaan riippuu ihonkuivuudesta. Useimmiten kaksi pumpun painallusta riittää kasvoille ja ehkä jo myös kaulalle. Säännöllisenkäytön myötä annos riittää  pitemmälle. Pullollinen siis on hyvin riittoisa.

Se sopii käytettäväksi aamulla meikin alle tai hoitokuurina illalla nukkumaan mennessä.Sitä voi syväimeyttää saunan lämmössä = pese, sauno, suihkuta, levitä Nourishing Massage Seerum haluamallesi ihoalueelle ja mene saunan lämpöön uudelleen n.10 minuuttia. Suihkuta ja taputtele iho kuivaksi.

hyvinvointiterveisin
Ulla-Maija

Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=28
Aromatica – Wellness jälleenmyyjät: http://www.aromatica.fi/jall_hoitolat