Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

Bulgaarian Ruusulaakson tunnelmia,                                    29.5.2014

 

Näin keväällä maailma tuoksuu voimakkaimmillaan. Kahvin vahva vähän karvas tuoksu nouri nenääni kupista ja voitti sammalen, jäkälän ja lämpiävien havunneulasten tuoksun kun hetkeksi istahdin tauolle kävelylenkillä. Hengitin sisään kielojen syvää makeutta Ruissalon metsässä ja sireenin ensimmäisien aukeavien kukkien huumaa rantatiellä ja olin onnellinen elämästä.

Olin edellisenä iltana palannut ruusujen laaksosta Bulgariasta, missä olin noussut aamulla aikaisin

keräämään ruusuja tuoksuvalta pellolta ja katsellut auringon nousevaa kajoa laakson tulla puolen olevan vuoren huipulla. Kuunnellut pääskysten suihahtelua ja sirpitystä kun ne ahersivat ruokaa poikasilleen. Kylän koirat olivat vielä liian unisia huomioimaan ohikulkijaa. Edellisen iltapäivän sade oli vielä kylminä pisaroina ruusun terälehdillä ja tunsin miten sormeni ruusu ruusulta tuntuivat kohmeammilta.

  Pariskunta, joka jokaisena aamuna noin kuukauden ajalla, kävi keräämässä auenneet ruusut, tekivät työtään rauhallisesti hiljaisina ja vain silloin tällöin vaihtoivat jonkun hiljaisen sanan, joiden merkityksestä minulla ei ollut aavistustakaan. Luonnon syvä rauha ja kauneus ympäröi meidät ja asetti hiljaisuuden sydämeen.

Esiliinan kokoinen tasku täyttyi vähän kerrassaan ja tyhjensin ruusuni pariskunnan säkkiin, joka sitten myöhemmin päivällä lähetettäisiin tislaamoon ruusuöljyä tuottamaan. Varpaat ja  housunlahkeet märkinä, sormet kohmeessa ja onnellinen hymy huulillani laskeuduin rinnettä alas kylään. Kaloferin kylässä Tsutovan majatalossa minua odotti valmis aamiainen. Ihastuttavien ruusu- Leidien, matkaseuralaisteni kanssa nautimme pöydän antimista, joihin joka aamu kuului ruusun terälehdistä tehtyä hilloa.

Jokainen aistini oli herätetty tämän lyhyen aamun tuokion aikana ja antanut varsinaisen hyvän mielen hormonien tulvan elimistööni ja minun oli nii-iin hyvä olla.

Ulla-Maija  

Tuotteita joissa Ruusua: http://www.aromatica.fi/voiteet / Ruusuvoide
Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=40