Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

18.9.2013

Iskias

Tilastojen mukaan joka toinen suomalainen kärsii iskias-kivuista jossain vaiheessa elämäänsä ja tämä näkyy myös kyselyinä meidän sivustoillamme.

Puhumme iskiaksesta tai issiaksesta kun alaselkää, pakaraa ja/tai alaraajaa vihloo tuskallinen kipu, yleensä onneksi vain yhdellä puolella kehoa.

Iskias-hermo on kehon pisin ja paksuin hermo, jonka lähtökohtana ovat lannerangan alimmat nikamavälit sekä ristiluun ylemmät aukot.  Se kulkee pakarassa olevan piriformis-lihaksen alta tai läpi ja jatkaa koko alaraajan pituudelta kantapäähän asti. Se hermottaa takareiden, pohkeen ja jalkaterän lihakset sekä laajalti alaraajan ihon.


Mistä johtuu

Issias-hermon ärsytys voi johtua mistä tahansa häiriötilasta tämän pitkän, suuren hermon matkalla; välilevyn pullistumasta tai -rappeutumasta, hermojuuren ahtaudesta, pakaran tai reisilihasten jännityksestä, staattisesta asennosta esim. istumatyö jne.

Kipu säteilee yleensä selästä pakaraan ja jalkaan, joskus aina jalkaterään ja varpaisiin saakka. Siihen voi liittyä lihasten heikkoutta ja ihon tunnottomuutta.
 

Helpotusta

Tähän hyvin yleiseen vaivaan on kehitetty monenlaista helpotusta ja apua.

Aromaticassa suosittelemme kaksi- tehoista hoitoa, jossa ensin helpotetaan kipua levittämällä viilentävää ja rauhoittavaa Lihasmix geeliä juuri siihen kohtaan missä kipu on ärhäkkäintä ja sitten tuetaan lihasten jännitysten laukaisemista lämmittävällä Kramppimix geelillä levittämällä sitä alaselän, pakaran, ja koko takareiden alueelle 3 – 4 kertaa päivässä. http://www.aromatica.fi/sport

Jos ongelma ei helpotu viikon parin sisällä on hyvä käydä tutkimuksissa selvittämässä vaivan syy.

Noidannuoleen toimii sama menettely.

Noidannuoli on kipu, joka syntyy epätavallisen tai äkkinäisen liikkeen seurauksena melkein mihin tahansa selän alueelle.  Se aiheuttaa voimakkaan lihaskrampin, joka ei salli kehon normaalia liikettä ilman voimakasta kipua.


Hyvää oloa ja iloa sinulle

Ulla-Maija

Tuotteista voi lukea lisää: http://www.aromatica.fi/sport