Ulla-Maija Gracen HYVÄN OLON BLOGI

 

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia hyvän olon saavuttamiseen liittyviä vinkkejä, itsehoito-ohjeita, alan ajankohtaisia wellness hyvon olon asioita ja kirjoittajavieraiden artikkeleita.

Naisen  hyvinvointi            Kirjoittaja vieras        Teija Gratscheff     10.2.2014
 

Apua Fibromyalgiaan Ulla-Maija Gracen kehittämistä
Aromatica – Wellness tuotteista.


Ensimmäinen kosketus eterisiin öljyihin oli jo, yhdeksänkymmentäluvun puolivälissä, kun näin televisiosta ohjelman, jossa Ulla-Maija Grace kertoi eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksista. Ohjelmassa myös hän näytti miten aromaterapeuttinen hieronta tehdään. Olin aivan myyty. Tuo hoito on juuri sellaista mitä haluaisin tehdä. Olin silloin juuri aloittanut lähihoitajan opinnot ja mietin mihin suuntautua omissa opinnoissani. Jo sillon kyselin ensimmäisen kerran Ulla-Maija Gracelta mahdollisuudesta aloittaa aromaterapeutin opiskelut. Mutta siihen aikaan oli työllisyystilanne huono ja päätin jatkaa lähihoitajan tutkinnon loppuun, sillä minulla oli kuitenkin kolme pientä lasta ja myös tarve vakituiseen säännölliseen toimeentuloon. Löysin silloin kirjastosta pienen kirjan, jossa oli kerrottu eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksista. Siihen aikaan minulla oli itselläni hyvin paha allergia päänahassani, joka hilseili ajoittain runsaasti. Olin käyttänyt kortisoniliuoksia ja erilaisia hilseshampoita, joista ei kuitenkaan ollut apua. Silmiini pisti eteerinen öljy, joka oli nimeltään patsuli ja jonka kerrottiin auttavan päänahan hilseilyyn. Ostin patsulia ja sekoitin sitä muutaman tipan shampoon joukkoon hiustenpesun yhteydessä, ja kuinka ollakaan, hilse lähti jo heti ensimmäisessä pesussa pois. Käytin sitä jonkin aikaa ja sen jälkeen en ole vaivasta kärsinyt.

Työ, kiire ja sairastuminen, fibromyalgiaan, homeallergiaan
Elämä jatkui hyvinkin hektisenä, lapset kasvoivat ja työ vei mennessään akuuttihoitoon,  jatkuvaan kiireeseen ja stressiin. Sairastuin ensin fibromyalgiaan ja sitten homeallergiaan. Lääkäri kertoi diagnoosia tehdessään, että tähän sairauteen ei ole mitään lääkettä, paras lääke on olla onnellinen ja helliä itseään. Mietin lähtiessäni, että ole tässä sitten onnellinen, kun joka paikkaan koskee. Olen nyt myöhemmin ymmärtänyt mitä hän tarkoitti sillä onnellisuudella ja hellimisellä.

 Lapsesta asti olen ollut allerginen monille antibiooteille ja särkylääkkeille. Se on tuonut ongelmia fibrokipujen hoitoon, koska lääkevalikoima jää aika pieneksi.

Fibromyagiakivut vaihtelevat paikkaa milloin mihinkin lihakseen, jalkapohjista leukaan ja siltä väliltä. Univaikeudet erityisesti kolmivuorotyössä työskentelevällä oli ajoittain todella vaikeita ja unirytmien tasoittaminen jatkuva haaste. Pienikin stressi ja mielipaha tuntui heti kipuna. Suolistovaivat olivat  myös ajoittain ongelmana. Osasyynä varmasti oli lääkkeiden jatkuva käyttö.

Minulla on fibromyalgiassa selvästi erilaisia jaksoja, jolloin on pahempia aikoja. Silloin kipu ja väsymys on ollut niin voimakasta, että olen ollut pidemmillä sairaslomilla. Tässä vuosien saatossa kyllä oppii sen kivun kanssa elämään ja kun muistaa ajoissa hellittää, antaa keholleen ja mielelleen luvan levätä, ei yritä väkisin pinnistää siihen viimeiseen pisteeseen.

Olen joutunut miettimään omaa elämääni monesti uudelleen niin työn kuin terveyden kannalta ja miten siihen itse parhaiten pystyisin vaikuttamaan. Miten selvitä kivuista mahdollisimman vähällä lääkemäärällä, koska vahvat kipulääkkeet kuitenkin väsyttävät ja ärsyttävät vatsaa, eikä lääkkeiden vaste kuitenkaan ole ollut niin hyvä mitä toivoisi.

Paluu menneisyyteen ja uuden löytö
Kaikkien pohdintojen jälkeen aloin miettiä vaihtoehtohoitoja ja muistin silloin eteeriset öljyt. Aloin etsiä tietoa uudelleen aromaterapiasta ja jälleen kerran törmäsin Ulla-Maija Gracen kehittämiin uusiin Aromatica – Wellness tuotteisiin. Siinä se taas oli. Sama tunne kuin silloin vuosia sitten. Ulla-Maijan ihastuttavat eteeriset öljyt ja hänen kehittämänsä Wellness-tuotteet.

Aloin lukea hänen uusista hoitokonsepteistaan ja minkälaisia tuotteita hän oli kehittänyt. Löysin kaikkien ihanien tuotteiden joukosta Fibromixtuotteet ja se oli siinä.

Sitten alkoi päässä pyöriä ajatus, että haluan kokeilla olisiko näistä tuotteista mahdollisesti apua minulle itselleni ja voisinko nyt aloittaa aromaterapiaopinnot. Otin yhteyttä Aromaticaan ja pääsin alan ammattilaisena osallistumaan Aromatica – Wellness päiville syyskuussa 2013. Se oli vahvistus omille ajatuksilleni ja sain valtavan määrän tietoa ja ennen kaikkea näyttöä eteerisiäöljyjä sisältävien Aromatica -Wellness tuotteiden vaikutuksista.

Tuumasta toimeen ja kokeilemaan
Päätin kokeilla hoitotuotteita itselleni. Aloitin ensin Fibromix geelillä. Laiton sitä ohjeiden mukaan aina kipeään kohtaan heti kun siltä tuntui. Kipu hävisi muutamien minuuttien aikana kohdasta, johon Fibromixgeeliä levitin. Olin aluksi hyvin ihmeissäni, voiko tämä olla totta, vai kuvittelenko vain. Jätin kaikki kipulääkkeet seuraavana päivänä ottamatta ja vähän uhmatenkin ajattelin, että no, katsotaan auttaako tämä Fibromixgeeli. Ja kyllä se auttoi.

Seuraava askel oli kokeilla Lady Grace Sweet Dreams lotionia. Minulla oli vaikeuksia saada unenpäästä kiinni iltaisin ja olin käyttänyt jo vuosia nukahtamislääkettä unen saantiin ja tasoittamaan unirytmiä yövuorojen jälkeen. Parina ensimmäisenä yönä näin paljon unia, ja ajattelin, että samapa tuo kunhan sain nukutuksi. Sweet Dreamsin käytön alottaessani, nukahdin uskoisin n. kymmenen minuutin sisällä. Nyt olen joka ilta laittanut lotionia rintaan ja olkavarsiin ja olen nukkunut hyvin. Unien määräkin on ilmeisesti vähentynyt, tai en ainakaan muista niitä enää aamulla. Ilta ja aamuvuoron vaihtuessa lepoaika jää aika lyhyeksi ja silloin on vaikea keskittyä nukkumaan, kun aina laski tunteja mitä ehtisi nukkua ennen kellonsoittoa. Se ilmeisesti häiritsi nukkumista. Nyt ei ole ollut enää sitä ongelmaa. Nukahdan melkein heti vuoteeseen mentyä ja herään entistä virkeämpänä aamulla. Ennen aamuisin olin kovin tokkurainen ja jäsenet kovin kankeat, niin että liikkuminenkin tuntui työläältä.  Nyt olen virkeämpi ja aamukankeus on huomattavasti vähentynyt Fibromix geelin käytön aloittamisen jälkeen.

 

Kokeilu jatkuu ja innostus kasvaa
Ennen työvuoroon lähtemistä olen kokeillut myös  Sport – Fitness sarjan Sport power geeliä polvien ja pohkeiden alueelle ja se auttaa siihen, että askel tuntuu kevyemmältä ja pääsee ns. heti vauhtiin, kun työvuoro alkaa. Varsinkin jos on vähän sellainen väsähtänyt ja hidas olo kehossa. Lihasmix geeli kulkee koko ajan mukana, sillä siitä saa myös nopean avun kipuihin kesken työvuoron. Fibromix geeliä yleensä käytän iltaisin, koska se tuntuu muutenkin rauhoittavammalta kuin Lihasmix geeli Vaihtoehtoisesti silloin tällöin iltaisin pyydän miestä hieromaan selän alueelle Fibromix hierontaöljyä. Vaikutus on myös hyvä, auttaa kipuihin ja rauhoittaa nukkumaan. Aamuisin laitan rintaan vähän Lady Grace Positive Spirit lotionia tai Energy boost lotionia ja tuntuu kuin päivästä tulisi parempi, virkeämpi ja seesteisempi hektisen työn lomassa. On hauska toimia omaehtoisena kokeilijana varsinkin, kun vaikutus tulee nopeasti, olo ja mieli paranevat.

Nyt olen ollut ilman lääkkeitä puoli vuotta ja en vaihtaisi enää näitä tuotteita pois. Olen kokemuksen kautta nähnyt eteerisiä oljyjä sisältävien, edellä mainitujen tuotteiden tuoman hyvänolon, ja voin suositella niitä myös muille.

Matka jatkuu
Nyt matkani jatkuu ja pääsen tuottamaan sitä hyvää oloa myös muille. Pääsin osallistumaan Ulla-Maijan Gracen Wellness vartalohoito koulutukseen, joka oli sanoinkuvaamaton kokemus. Kiitos siitä.

Tästä tuli minulle uusi, rakas harrastus, matka hyvään oloon, joka päivä.

Terveisin
Teija Gratscheff
Masku

Fibromix-geelistä lisää: http://www.aromatica.fi/erityishoitotuotteet
verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=40 
Koulutuksista lisää: http://www.aromatica.fi/koulutus

0 Kommentit

Kommentoi

Piiloita