HYVÄNOLON BLOGI By Ulla-Maija Gracen

Ulla-Maija Gracen hyvänolon BLOGI tuo esille, ajankohtaisia HYVINVOINTIIN littyviä asioita.

UUSI BLOGI tästä: http://www.ullagrace.fi/blogi/ 

2016

Kirjoittajavieras: Hannele Aallos, koulutuskoordinaattori. 27.7.2016

Mestarin jalanjäljissä              

Minulla on ollut ilo tehdä jo yli viisitoista vuotta yhteistyöttä Ulla-Maija Gracen kanssa. Aromatican tuotteet ja hoitokonseptit olivat tärkeä osa pääkaupunkiseudulla sijainneen kauneushoitolani palvelutarjontaa.

Ensimmäisen kerran kohtasimme 2000-luvun alussa. Osallistuin silloin SKY-Opistolla aromaterapiakurssille, jolla Ulla-Maija oli opettajana.

Jälkeenpäin hän on kertonut, että jäin hänen mieleensä, koska esitin niin paljon kysymyksiä. Itse muistan, kuinka vaikuttunut olin kaikesta siitä tiedosta, jota Ulla-Maija meille kurssilaisille jakoi: Eteeristen öljyjen kemia kiehtoi minua erityisesti – aromaterapia ei olekaan uskomushoitamista!

Myöhemmin, jatkaessani opiskelujani hänen johdolla, vaikutuin aina vain enemmän! Ulla-Maija on aivan upeasti ”pakannut” kaiken tietonsa ja taitonsa kehittämiinsä hoitokonsepteihin – helposti asiakkaalle tarjottaviksi kokonaisuuksiksi.

Ulla-Maijan kehittämät Aromatica Wellness -hoitokonseptit ovat viimeistä piirtoa myöten pohdittuja hoitokokonaisuuksia, joissa aidosti toteutuu kokonaisvaltainen hoitaminen. Aromatica Wellness hoitokonseptit perustuvat dokumentoituun eteeristen öljyjen hoitovaikutukseen ja ihmiskehon anatomian ja fysiologian tarkkaan tuntemukseen sekä hoitamisen psykologiaan.

Aromatica Wellness -hoitokonseptit tuottavat kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä hoidettavalle, että hoitajalle -  ’Antaessaan saa’ on totta.

Tänä vuonna pyörähti käyntiin toteuttamistavaltaan uusiutunut Aromatica Wellness -koulutusohjelma, johon voit joustavasti tulla mukaan sinulle sopivassa aikataulussa. Koulutusohjelmaa toteutetaan jatkossa nonstoppina. ja siihen voi myös sitoutua. Voit siis suorittaa UMG-Wellness -terapeutin opinnot n. kahden vuoden kuluessa sinun aikatauluihisi sopivassa järjestyksessä – sinulle parhaiten sopivalla paikkakunnalla.
Tai sitoutumalla aikatauluun. Tässä vaiheessa järjestämme koulutuksia Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Hannele Aallos, koulutuskoordinaattori. Puh. 040 960 18 72.
Sähköposti: hannele.bbaroque@gmail.com

Koulutuskalenteri: http://www.aromatica.fi/koulutuskalenteri1 


P.S. Niitä kysymyksiä esitän Ulla-Maijalle edelleenkin. Ja ihailen aina vain enemmän. En koskaan väsy ammentamasta siitä tiedosta ja taidosta, jota hän sydämestään aidosti jakaa!  Ammatilliset oivallukset, joita keskusteluistamme saan, ovat helmiä työpäivissäni. 

 

                                                                            Kirjoittajavieras: Hannele Aallos, koulutuskoordinaattori. 7.7.2016

Miksi aloittaa Aromatica Wellness –opinnot
                               

Tamperelainen Marja Lammentausta aloitti Aromatica Wellness –koulutusohjelman suorittamisen kesäkuussa. Haastattelin Marjaa hänen kokemuksistaan ensimmäisen koulutusviikonlopun jälkeen.

Valmistut kosmetologiksi vuoden 2016 lopussa. Miksi aloitit myös Aromatica Wellness –opinnot?

 • Wellness aiheena on kiinostava ja ajankohtainen. Tulen omassa kauneushoitolassani erikoistumaan kokonaisvaltaista hyvinvointia lisääviin hoitoihin ja luonnonmukaisuuteen. Aromatica Wellness –koulutusohjelma tarjoaa minulle mahdollisuuden erikoistua jo yrittäjyyteni alkumetreillä.

Millainen kokemus ensimmäinen koulutusosio sinulle oli?

 • Olen nyt osallistunut Aromatica Wellness JalkaSpa –koulutukseen. Olen aivan innoissani!
 • En tuntenut Ulla-Maijaa entuudestaan. Olin toki kuullut, että hän on kokenut ja arvostettu kouluttaja.
 • Ulla-Maija on todella hyvä opettaja. Tapa, jolla hän on opetustilanteessa läsnä, on ainutlaatuista. Minulle tuli tunne, että Ulla-Maijalle on aidosti tärkeää, että opin tekemään hoidon oikein. Opetus oli todella henkilökohtaista. Ulla-Maija näytti meille kurssilaisille kädestä pitäen jokaisen työvaiheen.

Miten olet vienyt osaamistasi eteenpäin kurssin jälkeen?

 • Minulla on kaksi sarjahoitoasiakasta, joille kummallekin tulen tekemään 3 – 5 kerran hoitosarjan. Tähtään Aromatica Wellness –terapeutin näyttötutkinnon suorittamiseen, joten tulen jokaisen kurssin jälkeen tekemään vaaditut hoidot ja kirjalliset raportit. JalkaSpa –hoidon osalta raportoitavien hoitokertojen määrä on 12, joten näiden kahden sarjahoitoasiakkaan lisäksi teen yksittäisiä hoitoja. Pyrin tekemään hoitoja erilaisille asiakkaille, erilaisilla tuotteilla, jotta osaamiseni kehittyisi mahdollisimman monipuolisesti. Osaamistani kehittää myös se, että harjoittelemme kurssille osallistuneen kollegan kanssa toinen toisillemme. Näin saan myös asiakkuuskokemuksen itselleni.

Kiitos Marja palautteestasi. Työn ja oppimisen iloa sinulle Aromatica Wellness –hoitojen parissa!

Haluaisitko sinäkin mukaan? Sinun on mahdollista tulla joustavasti mukaan Aromatica Wellness –koulutusohjelmaan. Poimi sinua kiinnostavat hoitokokonaisuudet oman aikataulusi mukaan. Kaikki osiot ja näyttötutkinnon suorittamalla sinun on mahdollisuus pätevöityä Aromatica Wellness –terapeutiksi n. kahden vuoden kuluessa.


Hannele Aallos, koulutuskoordinaattori. Puh. 040 960 18 72.
Sähköposti: hannele.bbaroque@gmail.com

Koulutuskalenteri: http://www.aromatica.fi/koulutuskalenteri1 

Marja Lammentausta

Vaetalohironta

Kasvohoito

Stressiniskahoito

JalkaSpahieronta

 

Laventeli      20.6.2016 Ulla-Maija Grace

Yleistä tietoa laventelista löydät kaikille avoimesta blogistani. Joillekin tämä mitä kirjoitan nyt voi olla jo tuttua. Toivon kuitenkin että siltä löytyy jokaiselle jotain uutta ja jotain mikä on ehkä jäänyt unholaan.

Laventeli toteuttaa melkeinpä kaikkia niitä tehtäviä, joita varten kasvit tuottava eteerisiä öljyjä oman lajinsa säilymisensä kannalta; tuoksu kutsuu hyönteiset pölyyttämään, eläimille puolestaan tuoksu on vastenmielinen ja sen takia ne evät syö laventelia, eteerinen öljy myös suojaa kasveja muilta tuholaisilta sekä hoitaa vaurioitunutta kohtaa kasvissa.

Lavandula angustifolia, aito laventeli
Laventelin koostumuksessa on kaksi pääkomponenttia ja kaksi komponenttia, jotka osoittavat, että laventeli on Lavandula angustifolia. Luvatut vaikutukset tuottaakseen laventelissa tulee olla Linaloolia 25-38%,(ISO) Linalyyli asetaattia 25-45% (ISO) sekä Borneolia ja Lavandulolia, jotta se voidaan tunnistaa aidoksi laventeliksi (1).                                                                      

Tuoksun vaikuttavuudesta
Olen omassa työssäni asettanut eteeristen öljyjen toimivuuden fyysisen (koululääketieteen) ja henkisen (homeopatian) välimaastoon koska ne vaikuttavat kummallakin alueella samanaikaisesti.

Eteeristen öljyjen tuoksut vaikuttavat hyvin nopeasti hajuaistin välityksellä tunnetiloihin ja mielialoihin. Ne myös kulkeutuvat nenän limakalvoilta verenkiertoon ja sieltä aivojen limbiselle alueelle ja laukaisevat fyysisiä reaktiota hermovälittäjäaineissa, jotka puolestaan muokkaavat hormonaalista toimintaa

Tuoksu kommunikoi ilman välistyksellä. Eteerisen eli haihtuvaöljyn tuoksu on myös eetteri elementin kautta vaikuttava, jonka kautta sillä on hyvin voimakas vaikutus mieleemme (Julia Graves 2.).

Linalooli ja Linalyyli asetaatti tekevät laventelista rauhoittavan, syvää hyvää unta edistävän kaiken ikäisille. Se myös lievittää ahdistusta ja levottomuutta.

Iholle käytettynä
Ihon välityksellä käytettynä Lavandula angustifolia laukaisee lihaskouristuksia, myös stressin aiheuttamaa jännitystä pallean alueella. Se lievittää kipuja lempeästi ja nopeuttaa haavojen paranemista ja uudistaa ihoa.
Huomioi, että Laventeli alentaa verenpainetta. Se ei myöskään sovi ihon välityksellä käytettäväksi verenohennuslääkkeiden (marevan ja muut) eikä aspiriinin päivittäisille käyttäjille                

Huomioi annostelussa eri-ikäiset ja -kuntoiset asiakkaasi.
Kaikki eteeriset öljyt tulee laimentaa kasviöljyyn ennen kuin niitä käytetään iholle (3).

Laventeleista lisää seuraavassa blogissa…

 1. Aromatican eteeristen öljyjen analyysiarkisto
 2. Julia Graves, The Language of Plants, Lindisfarne books 2012
 3. .Käytännöb Aromaterapiaa, Ulla-Maija Grace 1998

Pienillä teoilla suuria vaikutuksia.   Kirjoittaja vieras Teuvo Laine 10.2.2016

Puhumme usein, että emme voi kovinkaan paljon vaikuttaa ja pienillä teoillani ei ole vaikutusta, koska muut  tekevät kuitenkin miten haluavat.
Mielestäni asia on aivan päinvastoin, sillä me yksilöt suurelta osin ratkaisemme asenteillamme ja toimillamme omassa elämässämme miten kestävä kehitys etenee.

Otan tässä 7 esimerkkiä teoista, jotka ovat sinänsä pieniä mutta tulokset suuria.

 1. Kauppakassi:  Jokainen meistä on ostanut muovikassin kaupassa ostamilleen tuotteille, jotta saamme ostamamme tavarat kotiin. Ostamme viikottain valmiiksi pakattuja tuotteita, joiden  hinnassa naksamme myös pakkauksen kustannukset.  Vaimoni Ulla-Maija ja tyttäreni Susanne ovat ryhtyneet positiivisessa mielellessä ”kassialmoiksi” . He menevät kauppaan kassin kanssa ja laittavat myös  miehilleen kassit mukaan, jos mahdollista. Näin vältytään helposti muovisaasteen tuottamiselta. Jos kuitenkin josku on pakko ottaa kassi, voi ottaa luontoystävällisemmän tai uusiokäyttää  kassin useampaan tarkoitukseen.
 2. Irtotuotteet: kaupassa voi ostaa tuotteita ns. irtotuotteina ja valita niille, joko mukana oleva paperi- tai muovipussin kovan muovisen rasian sijaan. Turun torillakin perunoita ostettaessa Ulla-Maija haluaa perunat ilman muovipusseja kassiin, vaikka torikauppias mielellään ne palvelun nimissä laittaisi muovikasseihin. Pieni asia, mutta ei jatkuvana käytäntönä merkityksetön.
 3. Jätteet, kierrätys, lajittelu: Jokaisessa kodissa voisi olla helpolla 5-6 keräilylajittelua.
 • ruokajätteet / biojäte
 • poltettavat jätteet
 • kaatopaikkajätteet
 • lasit
 • metalli
 • paperi
 • kartongit
 • ongelmajätteet
 • jne.

Valtavan pieni investointi, helppo toteuttaa systemaattisesti ja vaiva on sama kuin laittaa kaikki yhteen laarin.

         Jätteen keräily ja lajittelu on nyt jopa asetuksin EU tasolla asti säädetty tapahtuvaksi            ja kaatopaikat lajittelevat jo sinne vietäviä jätteitä tehokkaasti. Kun yksityiset ja                    taloyhtiöt lajittelevat, niin koko ketju  pääsee helpommalla. Kun alkupisteessä                      lajitellaan asiat oikein, on lajittelu myöhemmin selvästi halvempaa ja tuloksellisempaa.
         Rahan avulla lajittelu/kierrätys onnistuu helpommin. Pullo- ja tölkkipantit ovat tästä                loistava esimerkki. Esim. massatilaisuuksien jälkeen, pullo- ja tölkkikeräilijöitä  riittää.

 1. Kaupassakäynti: Isäni sanoin eläessään, ”kun ei men kauppaan rahaa säästyy”.  Tämä ei taida kuitenkaan onnistua tänä päivänä kovinkaan helpolla, mutta kun menet kauppaan olet kuningaskuluttaja ja päätät mitä ostat ja mihin rahasi pistät. Ostatko tuotteita, jotka ovat haitaksi itsellesi, ympäristölle vai päinvastoin. Tällöin voi kiinnittää huomiota pakkauksiin, siihen mistä tuote on valmistettu, mitä säilöntäaineita siinä on käytetty, onko se tuotettu ekologisesti, kestävästi jne. Tähän tarvitaan vain oman tietoisuuden herättämistä ja vähän lukemista, ajattelua  sekä ennen kaikkea halua, eikä se ole kukkarollekaan tuhoksi.
 2.  Luomu tuotteet: Luomutuotteiden tuottaminen on tänä päivänä hyvin säädeltyä ja valvottua ympäristöystävälliseksi ja ihmiselle hyväksi. Huuhaa väitteitäkin kuulee, jotka perustuvat tietämättömyteen tai tahalliseen väärin ymmärrykseen. Luomuruoan tuottaminen ei rasita maaperää eikä luontoa samassa määrin kuin ns. kovan maatalauden tuotteet torjunta-aineineen. Eiväkä luomutuotteet ole ”öky” kalliita päivastaisista väitteistä huolimatta.

          Luomutuotteet ovat pääsääntöisesti ravitsevampia ja pitkällä tähtäimellä edistävät                 terveyttä, eivätkä saastuta luontoa.

         Tuttäreni Susanne kerran ihmetteli miksi kaupassa kävijöiden valtavan määrän kädet            menevät luomumaidon sijasta tavalliseen maitopurkkiin, vaikka hintaerokin on vain                muutamia senttejä.

 1. Luonnonkosmetiikka ja henkilökohtaiten hygieniatuotteiden käyttö lisääntyvät selkeästi ja hyvä niin. Ekologis-eettisesti valmistetut hyvinvointituotteet rasittavat luontoa ja käyttäjää huomattavasti vähemmän kuin kosmetiikka, jossa monesti on maaöljyyn /petrokemiaan perustuvia raaka-aineita. Monet allergiat vähenisivät, jos käytettäisiin aidoista raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Kun käytät luonnollisia aineita, koko ketju valmistuksesta kuluttajaan voi paremmin.
 2. Sähkö / energia:  Sanotaan, että kaikki on energiaa. Puu on sekä energiaa, että myös raaka-ainetta esim. kodille ja huonekaluille jne. Jatkossa tulemme käyttämään sähköä lisääntyvässä määrin. Sähköhän tuotetaan mitä moninaisimmin tavoin ja meillä on onneksi mahdollista sähkösopimuksia tehdessämme valita mllä tavalla tuotettua sähköä haluamme. Voimme valita sähköyhtiön, joka tuottaa sähköä auringosta, tuulesta, määöljystä, atomivoimasta, puujätteestä jne. . Voimme myös itse valita lämmitysjärjestelmät,  ekologisesti kestäviksi omakotitaloissa, mökeillä, jne..

Jatkon kannalta on hyvin merkittävää, mistä meidän sähkömme ja lämpömme tuotetaan. Voimme vaikuttaa siihen vaikuttaa melko helposti olemmalla tietoisia ja tekemällä sopimuksia ja valintoja ekologisin perustein. Taloudelliset seuraukset eivät meille ole laisinkaan niin valtavia, mutta ekologiset vaikutukset ovat pitkässä juoksussa hyvin merkittävät.

Kun näin tietoisesti päivittäin toimii (1) yhden henkilö merkitys jää peneksi, kun tiedostajia on 100, kasvaa merkitys, kun tämän ymmärtäjiä  on 10 000, mekitys edelleen kasvaa, kun kun fiksuja on 100 000  siirrytään uudelle tasolle. Kun tekijöitä on yli mijoonaa maailma alkaa parantua ja kun tekijöitä on 100 000 000 mailma muuttuu paremmaksi. jne.  Siis enemmän asennetta, tietoisuutta, viitsimistä ja parempaa elämää henkisesti ja fyysisesti.

Siis pieniä tekoja, suuria saavutuksia!

Pyydän sinua ottamaan kantaa asiaan ja kertomaan omia ideoitasi. Ehdota, hyviä tapoja konkreettisesti, mitä itse voi tehdä ja parantaa. Kerro jotain mitä itse jo teet.

Voit laittaa kannanottoja, viestejä, omia vinkkejäsi jne osoitteeseen:  teuvo.laine@aromatica.fi

Saasteettomampaa tulevaisuutta
Teuvo Laine

 

Eurooppalaisia sertifioituja eko- ja ympäristömerkkeja, jotka ovat tuotepakkauksissa ja takaavat ekoloogis ettisen toiminnan

 

Ulla-Maijan kasvojen talvi-ihon hyvinvointi  2016 17.1.

Pohjoisen kylmyys ulkona ja kuiva lämmin ilma sisällä rasittaa ja kuivattaa kaiken ikäisten ihoa. 

Iho tarvitsee suojaa, kosteutta ja ravintoa erityisesti näissä olosuhteissa. Mitä useamman vuoden on täällä maan päällä tallannut, sen herkemmin iho reagoi näihin kylmän ja kuivan lämpimän vaihteluihin.

Puhdistan ihoni illalla Toning Water’illa. Päivinä, jolloin olen käyttänyt enemmän meikkiä, puhdistan ihoni Cleansing Oil’illa ja sen jälkeen raikastan ja tuon kosteutta Toning Water’illa.

Puhdistuksen jälkeen hieron kasvoilleni, kaulalleni ja decollete alueelle reippaan annoksen (4-5 pumppausta) Pii Tyrni Serumia. Nuoremmalle iholle sopii tähän myös Nourishing Massage Serum.

Aamulla pyyhin ihoni Toning Waterilla jonka jälkeen käytän taas Pii Tyrni Serumia tai Aroma Tyrni voidetta ravitsemaan ja suojaamaan.

Kuivan kutiavan vartalon talvi-ihon hoitoon saa parhaan mahdollisen avun ja lohdutuksen Atopicamix öljyllä, joka on kehitetty erityisesti atooppisen ihon kutinaan ja ärsytykseen (katso Eevan kirjoitus lastensa ihon hoidosta www.aromatica.fi) Koko vartalo öljynä käytettäväksi sen voi laimentaa puoleen esimerkiksi

Jojoba  öljyllä.

... ja nauti hyvinvoivasta ihostasi myös talvipakkasilla. Ulla-Maija
 

Tuotteistqa lisää: http://www.aromatica.fi/tuotteet11  
                        
 http://www.aromatica.fi/kasvohoito1

       Verkkokauppa:http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=40

 

 

Elina Kouki:”AromaTyrnivoiteesta löysin avun vuosikymmeniä kestäneisiin iho-ongelmiin”

Turkulainen äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Elina Kouki on koko elämänsä ajan kärsinyt todella pahasta allergisesta ihottumasta ja muista iho-oireista kuten maitoruvesta, taiveihottumasta, ihon punoituksesta ja hilseilystä. Pahimmat kohdat olivat hyvin näkyvillä paikoilla kuten kasvoissa, kaulassa ja päänahassa. Nykyään hän voi jo pilke silmäkulmassa sanoa, että näytti aivan rupikonnalta, mutta nuorempana asiasta oli nauru kaukana.

Kaikki konstit käyttöön

Elina on käynyt elämänsä aikana lukuisilla lääkäreillä, mutta kerta toisensa jälkeen ratkaisuksi on tarjottu vain kortisonia. Sitä hän ei kuitenkaan käyttänyt, ensin hammaslääkäri-äitinsä vastustuksesta ja myöhemmin omasta tahdostaan. Sekä äidin että tyttären näkemys oli, että kortisonista on varsinkin pitkäaikaisessa käytössä enemmän haittaa kuin hyötyä. 

Koska lääkäreistä ei ollut mitään apua, kokeiltiin Elinalle kaikki kalliit kansainväliset kosmetiikkamerkit mitä oli tarjolla. Vaikka kalliit tuotteet olivat tarkoitettu nimenomaan herkälle iholle, ärtyi hänen ihonsa niistä entisestään. Myös apteekin perusvoiteet tulivat Elinalle tutuksi, mutta ne puolestaan aiheuttivat finnejä. 

AromaTyrnivoiteesta pelastus

Pari vuotta sitten Elina kuuli Aromatican AromaTyrnivoiteesta vyöhyketerapeutti Tuija Vångilta, joka tekee myös Aromatican hoitoja. Aluksi Elina oli skeptinen; eihän vuosien saatossa yksikään tuote ollut tehonnut, joten miksi Aromatyrnivoide olisi sen kummempi.

Elina sai kokea kuitenkin valtavan iloisen yllätyksen huomatessaan, että AromaTyrnivoiteen ansiosta iho alkoi voida päivä päivältä selvästi paremmin. Ärtyneen, kuivan, hilseilevän ja kiristävän ihon tilalle tuli hyvinvoiva, tasainen ja pehmeä iho.

Nykyään Elinan ihossa ei ole jälkeäkään iho-ongelmista eikä hän suostu käyttämään mitään muuta voidetta iholla kuin AromaTyrnivoidetta. Sittemmin hän yllättyi uudestaan positiivisesti huomatessaan, että laaja ja vakava palovamma hänen käsivarressaan parani myös tämän voiteen ihoa uusivan ominaisuuden ansiosta. Sairaanhoitaja oli ollut jälkitarkastuksessa ihmeissään, kun Elina oli näyttänyt täysin parantunutta ihoa kädessään. Samainen hoitaja oli sanonut viikkoja aikaisemmin, että käteen voi jäädä elinikäinen punainen arpi.

”Ajatella, että suomalaisilla on käsissään tällainen aarre”,
tuumaa Elina Kouki lopuksi.

Lue lisää tuotteesta: http://www.aromatica.fi/voiteet1
Verkkokauppa:http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=40

 

 

Kirjoittajavieras Maaret Hoffrén   14.10.2015

Nyt jalat saavat apua treeneihin

Olen vaikeasta astmasta kärsivä keski-ikäinen nainen.

Tein elämäntaparemontin ja sen mukana aloin kovasti liikkumaan. Aika pian alkoivat kovat lihaskivut jaloissa (joista ajattelin että huono kunto ja kuuluu asiaan), hyvin pian kuitenkin pohkeet olivat ihan tukossa. Pohkeet turposivat niin pahasti, että TYKS:ssä etsittiin tulppaa. Tutkimuksissa todettiin että astman takia lihakset saavat liian vähän happea ja tarvitsisivat normaalia enemmän palautusaikaa ja kevyempää liikuntaa. Se ei ollut itselleni vaihtoehto. Aloin käyttämään SPORT POWERIA, koska tunsi tuotteet. Harjoittelupäivinä ensin useasti ja nykyään kerran vähän ennen treeniä ja SPORT BALANSSIA aina jälkeen pari kolme kertaa.

Ero on ollut huikea, nykyään enää 'normaalia' treenin jälkeistä lihaskipua.
Näistä tuotteista EN luovu!

Kosmetologi, Maaret Hoffrén,  Kaarina  t
maaret.hofren@luukku.com   

       Lue lisäät:http://www.aromatica.fi/blogi11  
       Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=56
       Jällenmyyjät: http://www.aromatica.fi/jall_hoitolat2 

Ulla-Maija Grace Blogikirjoitus  14.10.2015

Tyrni, Hippophae rhamnoides, 

on ulkoisen ja sisäisen hyvinvoinnin ylläpitäjä, joka on ollut tunnettu ja  käytössä jo tuhansia vuosia.

Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti.
Se vahvistaa puolustuskykyä ja pitää tulehdukset kurissa.

Tyrnin  hoitavuutta lisää sen kaikki omega-rasvahapot.
Ne ovat ravintoa iholle sekä ulkoisesti että sisäisesti käytettynä.

Tyrnin kaunis oranssi väri syntyy karoteinoideista.
Ne suojaavat ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä.

Muita iholle hyödyllisiä aineita tyrnissä ovat mm.
A- ja E-vitamiinit ylläpitämään kimmoisuutta ja elinvoimaa.

Ulla-Maija Grace       

       AromaTyrnivoide: http://www.aromatica.fi/voiteet1  
       Pii-Tyrniserum: http://www.aromatica.fi/lg_stressfree11
       AtopicaöljyTyrniöljy: http://www.aromatica.fi/erityishoitotuotteet1
       Nourishing Masage Serum: http://www.aromatica.fi/lg_kasvohoitosarja1 

Kirjoittaja vieras Hilkka Malkki   17.4.2015

Uusi ammatti, ei sattumaa, vaan oman sisäisen äänen kuuntelemista

Vuosi sitten, aloittaessani UMG- wellnessterapeuttiopinnot, minulla oli mukanani elämän eväinä tutkinnot kurinalaisesta sairaanhoito-oppilaitoksesta ja humanistista, aktiivista oppimiskäsitystä edustavasta yliopiston kasvatustieteenlaitoksesta sekä noin 30 vuotta eriasteista opetustyötä lasten ja välillä aikuisten parissa. Noista vuosista nautin sydämen kyllyydestä, mutta jossakin vaiheessa oivalsin tahdin hiljentämisen tarpeen olevan edessä, jotta itsekin jaksaisin huolehtia tarpeeksi omasta hyvinvoinnistani ja elää työn ohella tasapainoista, terveyttä ylläpitävää elämää.
 

Etsivä löytää, kolkuttavalle avataan
Pikku hiljaa aloin kypsytellä ajatusta opiskelusta, joka johdattaisi minut uuteen ammattiin, jossa edelleen voisin olla läheisessä vuorovaikutuksessa toisen ihmisen kanssa, tuoden hänelle virkeyttä ja elämän iloa, voimia ja terveyttä sekä johdatella itsestä huolehtimiseen ja vahvuuksiensa löytämiseen.

Puhdas luonto ja kasvit, eettisyys, esteettisyys ja vaihtoehtoisuus ovat kiehtoneet minua läpi elämäni. Niinpä ei ollut epätavallista, että kolme vuotta sitten silmiini osui Ulla-Maija Gracen kirjoittama Wellness-hyvän olon kirja. Tunsin heti suurta mielenkiintoa siitä, miten kirjoittaja, ulkoasultaan pehmeitä arvoja viestivässä kirjassaan, lähestyi tuota moninaisissa yhteyksissä käytettyä wellness-termiä. Luin kirjaa ahkerasti uudelleen ja uudelleen ja niinpä minulle hyvin vahvasti selkeni mihin suuntaisin saadakseni uuden, elämän arvojani tukevan ammatin.

 

Lämminhenkinen, ihanasti tuoksuva oppimisilmapiiri
Opiskeluni kesti vuoden, helmikuusta helmikuuhun. Tuo aika, työssä käynnistä huolimatta, suhahti kevyesti kuin siivillä, uusien tietojen ja taitojen lumoissa.

Ulla-Maija Gracen eteerisistä öljyistä kehittämät hoitotuotteet päihittivät tuota pikaa kaikki aikaisemmin käyttämäni tuoksut ja voiteet. Ne lisäsivät opiskelumotivaatiotani entisestään. Asiakkaan hoitaminen eettisillä, laadukkailla hoitotuotteilla on mielestäni hoidon antamisen ehdoton edellytys.

Suuri kiitos myös Ulla-Maijalle, Aromatican aidolle helmelle! Hänen luotsaamansa opiskeluviikonloput sisälsivät kaikkea sitä, mitä tänä päivänä oppimaan oppimisessa sekä tiedon ja taidon omaksumisessa pidetään tärkeänä. Ulla-Maijan jakama teoreettinen tietämys opittavien asioiden perusteelliseksi oivaltamiseksi sekä kädestä pitäen antama tinkimätön, konkreettinen opastus hoitotekniikoiden omaksumiseksi, oli mahtava kokemus jo sinänsä. Saati hänen ihailtava olemuksensa ja kunnioitusta herättävä elämänkatsomuksensa. Nuo kaikki asiat haluan pitää tulevaisuudessa tarkkaan mielessäni.   

Aromatican tiloissa vallitsi Ulla-Maijan luoma lämminhenkinen ja yhteisöllinen ilmapiiri. Siinä ilmapiirissä meidän wellnessterapeutti-koulutuskokonaisuutta opiskelevien Susannan ja allekirjoittaneen, oli luonnollista tukea ja edesauttaa toistemme opiskelua eteen tulleissa pulmissa kuin myös jakaa onnistumisista koituneita ilon hetkiä. Niitä ilon ja naurun hetkiä sisältyi tuohon vuoteen todella paljon!

 

Kallisarvoinen kollegan tuki
Nyt ammatissa toimiessamme on levollista ja turvallista tietää, että kollegan kanssa voi edelleen jakaa niin menestyksen tuottaman ilon kuin mahdollisesti eteen tupsahtavat ongelmatkin. Lisäksi mielestäni ammatissa kehittymisen edellytys on yhteistyö sekä tiedon ja taidon jakaminen yhdessä noviisi- ja eksperttikollegojen kesken.

Lämpimät kiitokseni kaikin puolin antoisasta vuodesta Aromatican väelle!

 

 Hilkka Malkki  UMG- Wellness terapeutti 2015, Paimio
www.silkkaasatua.fi

UMG - Wellness terapeutti koulutusohjelma
http://www.aromatica.fi/koulutus_umg_wellness1

 

Kirjoittajavieras  Susanna Oförsagd  22.3.2015

UMG-wellnessterapeuttikoulutus v. 2014–2015
– käännekohta elämässäni

Löysin UMG-wellnessterapeuttikoulutuksen netistä. Olen aikasemmalta ammatiltani leikkaus-anestesiasairaanhoitaja ja tehnyt pitkään leikkaussalissa töitä. Elämässäni oli tullut se piste, että minun oli pakko löytää itselleni jotain muuta tulevaisuuden suhteen. UMG-wellnessterapeutin työ kuulosti juuri siltä, mitä kaipaisin – antaa hyvää oloa ihmisille, tuskallisten leikkaushoitojen sijaan. Niinpä hain koulutukseen ja pääsin ilokseni sinne!

Modernia vuorovaikutteista tarkkaa opiskelua
Olin opiskellut ennen UMG-wellnessterapeuttiopintojen alkua viimeksi sairaanhoitajakoulussa, josta valmistuin v. 1997. Sairaanhoitajakoulu oli todella koulumaista ja jotain sen kaltaista olin odottanut tästäkin. Olin positiivisesti yllättynyt, kun koulutus olikin hyvin vapaamuotoista ja rentoa. Oppitunnit ovat olleet koko ajan ihania vuorovaikutuksellisia tilanteita, joilla omia mielipiteitä on saanut tuoda julki täysin vapaasti. Olin tottunut tekemään työtä käsilläni ja oli aivan mahtavaa päästä hieromaan heti ihan ensimmäisenä päivänä. Olin myös ilahtunut siitä, miten joustava koulutuskokonaisuus tulisi olemaan. Itselleni oli kuitenkin koko ajan tärkeää suorittaa annetut tehtävät ajallaan, etteivät ne jäisi venymään hamaan tulevaisuuteen. Kirjalliset tehtävät olivat mielestäni hyvin mietitty aikuisopiskelijoille, jotka vapaaehtoisesti haluavat lisäkoulutusta työn ohella. Tällä tarkoitan omaa vapaata pohdiskelua, joka kehittää taas itseä eteenpäin ja auttaa huomaamaan ehkä parhaiten omaa kehittymistä ja oppimista. Olin hyvin tyytyväinen, ettei tehtävissä tarvittu mitään lähdeviitteitä, saati lähdekirjallisuutta, vaan sain ammentaa ihan omista ajatuksistani ja lähtökohdistani asioita. Tarkoitus oli selvästi oppia ajattelemaan asioista eri kulmista, kehittää itseään omista lähtökohdista eikä vain istuttaa meidän päähän toisten ajatuksia.  Ei ollut oikeita tai vääriä vastauksia. Ulla-Maija oli opettajana hyvin pikkutarkka ja pitää huolen, että kaikki oppivat otteet tarpeeksi hyvin. ”Kädestä pitäen” –opetus oli erittäin tehokasta ja otteita on kerrattu niin kauan, että ne opittiin. Pienet ryhmät kaikilla kursseilla olivat myös tehokas tapa oppia ja meidän kurssilla on ollut todella mahtava porukka!

 

Myös itsekasvun paikka
Olen kasvanut valtavasti ihmisenä koulutuksen aikana. Olen saanut oppia paljon asioita hoidoista, eteerisiä öljyjä sisältvävistä aromahoito- ja itsehoitotuotteista ja niiden vaikutuksista, mutta myös itsestä huolehtimisesta ja hitaasta, stressittömästä elämästä. Koulutus on muokannut minua entisestään arvostamaan pieniä hyvän olon asioita elämässä alituisen kiireen ja suorittamisen sijaan. Hoitojen tekeminen auttaa minua itseänikin voimaan paremmin, mutta ymmärrän myös sen, miten tärkeää on itse huolehtia omasta hyvinvoinnistaan ja miten monet asiat vaikuttavat siihen. Olen alkanut tietoisemmin tavoitella hyvää oloa pienistä asioista, pienistä hetkistä ja teoista. Elämä on tässä ja nyt, miksi siis haluta koko ajan jotain enemmän, kun voi nauttia olostaan juuri tällä hetkellä.

 

On palkitsevaa auttaa ihmisiä voimaan paremmin
Olen aina halunnut auttaa ihmisiä voimaan paremmin, mutta tässä saan todella konkreettisesti tehdä hyvää oloa ihmisille. Hoidon vaikutus näkyy ja tuntuu heti, joka perustuu hoitomenetelmien ja hoidoissa käytettävien hoitoaineiden yhteisvaikutuksiin ja myös sarjahoitojen pitkäaikaiset tulokset on ollut hienoa nähdä harjoitushoidoissa. On upea tunne nähdä rentoutuneen, tyytyväisen asiakkaan nousevan hoitopöydältä ja palaavan uudelleen juuri minun hoitoon. Perustin jo opiskelun alkumetreillä oman toiminimen ja pienen hoitohuoneen kotiini. Oli ihana suunnitella ja sisustaa jotain täysin omaa, uutta ja kaunista, miettiä värejä ja materiaaleja. Olen ollut myös siinä onnekas, että hoitolani on saanut jo opiskeluaikanani yllättävän paljon tyytyväisiä asiakkaita. Se on parhaiten motivoinut minua, kun näin vasta-alkajana olen saanut hyvää palautetta hoidoistani. Monet asiakkaat vuodattavat hoitojen aikana suuria salaisuuksiaan ja huoliaan minulle, mikä on entistä selvemmin osoittanut psyykkisen puolen vaikutuksen ihmisen fyysiseen hyvinvointiin. Myös se on hienoa, että asiakkaani luottavat minuun täysin.  Toisaalta koen olevani tietenkin vielä ihan alkumetreillä UMG-wellnessterapeuttina ja paljon on vielä opittavaakin. Koko koulutusaikakin on ollut antoisaa eikä se ole missään vaiheessa tuntunut työläältä opiskelulta, vaan se on sujunut ihan itsestään työn ohessa. Mikä parasta, saan itse todella paljon voimaa, positiivista mieltä ja hyvää oloa hoitojen tekemisestä, mitä en osannut ollenkaan odottaa tällaisessa mittakaavassa. Uskon sen välittyvän myös asiakkailleni. Mielessäni muhii tuhat ja sata ideaa ja ajatusta ja nähtäväksi jää, mitkä niistä toteutuvat!

 

Susanna Oförsagd, UMG-wellnessterapeutti 2015, sairaanhoitaja
Hyvän olon hoitola Garden, Masku
hoitolagarden@gmail.com

http://www.aromatica.fi/koulutus_umg_wellness1

 

,

Kirjoittaja vieras Marjo Kurhinen Holiday Club Saimaa   8.10.2014

Öljyillä / tuotteilla on merkitystä ihomme hyvinvoinnissa.  

Olen tehnyt töitä aromaöljyjen parissa lähes 14 vuotta.
11 vuotta yksityisyrittäjänä tein töitä ainoastaan Ulla-Maija Gracen tuotteilla, pääosin sekoittamalla itse hoitoöljyt asiakkaan tarpeen mukaan, jonkin verran myös valmiilla valmisteita.

Uusi elämä uusi työnkuva
Kolme vuotta sitten tein valtavan elämän muutoksen. Muutin Länsi-Suomesta Etelä-Karjalaan, yrittäjyys vaihtui ison firman työntekijäksi heittäytymiseen. Perheeni kasvoi nykyisen aviomieheni lisäksi kahdella tarhaikäisellä pojalla, itselläni oli tuolloin varhaisteini poika.
Elämän rauhallinen rytmi muuttui kertaheitolla melkoiseksi hyörinäksi.

Uuden työn myötä myös tapa tehdä aromaterapiaa muuttui täysin. Valmiit öljytuotteet, balsamit ym., erilaiset hoidot ja jonkin verran erilainen ajatusmalli minkä olin omassa koulutuksessani saanut. Jatkuvasti vaihtuvat asiakkaat, mikä on hotelliympäristössä varsin normaalia.
Itselläni ei ollut alunperin mahdollisuutta vaikuttaa hoidoissa käytettäviin tuotteisiin, jotka olivat kuitenkin ariomaterapeuttisia tuotteita.
Tuotteet vaikuttivat mukavilta ja olivat jollakin tasolla tuttuja jo entuudestaan.

Ongelmia tulossaa iholle
Vajaan vuoden työskentelyn jälkeen käteni, sekä päänahkani alkoivat reagoida kuivumisella, kutinalla. Antibiootti liuoksella vaiva tasaantui hetkeksi. Vaiva paheni asteittain ja käsien iho oli täysin vereslihalla kämmenselistä, ranteista, aina kyynärpäihin saakka 1½.-vuodessa.
Olin muutama päivän poissa töistä ja hoidin käsiäni antibiootti-kortisoni voiteella ja tilanne helpotti, joten jatkoin työntekoa. Ei mennyt aikaakaan kun tilanne paheni jälleen, myös kolleegani oirehti ja hakeutui jo aiemmin tutkimuksiin ihotautilääkärille.
Itse oletin vaivan johtuvan suurien muutosten aihettuttamasta stressistä. Päivät tein töitä, kädet "verillä", yöt nukuin kortisonivoiteet käsissä.
Lähestulkoon kaikki tuotteet ärsyttivät, kookosöljystä lähtien. Osan hoidoista pyrin tekemään hanskat kädessä.
Keväällä 2013 kolleegani joutui lopettamaan työskentelyn osastollamme mittavien oireiden vuoksi, jotka johtuivat tuotteissa käytetyistä hajusteista. Kaikki muutki oirehtivat, mutta vähemmän.
Tämän myötä esimieheni kehoittikin hakeutumaan allergiatesteihin ja syksyllä ne tehtiin Keskussairalamme ihotautipolilla, keräämistäni näytteistä.
Lopputulos oli hämmästyttävä, en ollut millekkään tuotteelle allerginen.
Toinen kolleegani oli kuitenkin ottanut kuvat käsistäni, niiden ollessa todella pahassa kunnossa.
Näiden kuvien perusteella ylilääkäri ei uskonut testitulokseen ja laittoi tiedustelun vakuutusyhtiöön, saadakseni mahdollisuuden päästä Työterveyslaitokselle allergiatesteihin.
Loppuvuodesta 2013 syy reaktioihin selvisi, ei ollut muutoksen aiheuttamasta stressistä johtuvaa.

Kosmetiikassa tänä päivänä hyvin yleisesti käytetty säilöntäaine Metyylikloori- isotiatsolinoni- ja metyyli-isotiatsolinoni, hajusteallergia olivat vaivani aiheuttajat. Kädet hoidettiin kunnolla kuntoon ja töitä tehtiin jatkossa nitriilihanskat kädessä. Kädet pysyivät kunnossa kun ärsytys loppui.

Uusi mahdollisuus puhtailla tuotteilla
Kevättalvella saimme mahdollisuuden vaihtaa käytettävissä olevat sarjat ja itselleni oli täysin selvää, että siirrymme takaisin tuttun ja turvalliseen Ulla-Maijan Gracen aomaöljyihin. Kosmetiikka sarjaksi valitsimme sarjan, jossa on eri säilöntäaineet kuin edellisissä.

Rauha laskeutui mieleeni jo aiemmin Ulla-Maijan koulutuksessa kun ajatuksen ydin muistui taas mieleeni. Raaka-aineiden laatu, puhtaus, oikeat tislausmenetelmät, ei kemiallisia säilöntäaineita, takaavat osaltaan tuotteiden laadun, sekä se tieto mikä Ulla-Maijalla on, se on valtava voimavara meidän hyvinvointimme edistäjänä.

Näiden tuotteiden kanssa teen päivittäin töitä, ilman hanskoja ja kädet ovat pysyneet mainiossa kunnossa. Tuotteita on helppo suositella myös asiakkaille, koska tietoisuus tuotteiden toimivuudesta on faktaa ja pitkällä ajanjaksolla omassa elämässä koettua.

Olen erittäin kiitollinen tästä uudesta mahdollisuudesta jatkaa rakastamani työtä.

Syysterveisin
Marjo Kurhinen
Holiday Club Saimaalta 

http://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/saimaa/
http://www.aromatica.fi/hierontaoljyt
http://www.aromatica.fi/tuotteet1

 

 

Naisen hyvinvointi aina ajankohtaista.      Ulla-Maija Grace 24.8.2014

Naisen hyvinvoinnin edistämistä voisi juhlia useamminkin kuin kerran 20-vuodessa. Onhan meillä täällä Suomessa juhlimisen aihetta. Olemme terveitä, hyvin voivia, vapaita ja tutkimusten mukaan maailmassa yksi onnellisimpia kansoja, vaikka sitä arjen tiimellyksessä emme aina osaa ulospäin näyttää. Väsymys ja stressin tuomat haasteet tuovat aika ajoin tarvetta hakea tukea ja neuvoja myös itsen ulkopuolelta.

Aromatica-Wellness luo ja lisää naisen hyvin vointia, kauneuden ja terveyden ylläpitoa erityisesti eteeristen öljyjen uusivien ja tervehdyttävien ominaisuuksien avulla. Suomen kylpylöistä, kauneus- ja muista hoitoloista löytyy hoitojamme sekä tuotteita ammattilaisten ja heidän asiakkaittensa käyttöön. Asiakkaista ylivoimainen enemmistö on naisia. Aromatica-Wellness tuotteet ja hoidot toimivat tietenkin kaikille. Erinomaiset hyvinvoinnin lisäämiseen valmistetut itsekäyttöön/-hoitoon valmistetut tuotteet ovat tärkeä osa tämän päivän hyvän olon muodostamista. Myös vanhusten ja muiden erityistarve-ryhmien hoidoissa tuotteemme ja koulutuksemme ovat kasvussa.
 

Itsekäyttö täsmä-tuotteet lisäävät hyvää oloa
Aromatican erottuu muista tuotteiden ja hoitojen tuottajista monellakin tavalla. Kaikki tuotteemme ja hoitotekniikkamme ovat Aromatican oman kehitystyön tulosta. Raaka-aineet valitsemme tarkoin, jotta luonnon antimista valmistetut täsmä-tuotteemme pysyvät tasalaatuisina ja vaikuttavina tuotantoerästä seuraavaan. Tuotteiden kehitys pohjautuu pitkiin koulutuksiini eteeristen öljyjen rakenteesta käytöstä ja vaikuttavuudesta, sekä jatkuvaan ajantasaisen tiedon hyödyntämiseen.

Pyrimme olemaan lähellä asiakkaitamme ja asiakkaittemme tarpeita. Syvällisen tiedon tuotteista ja hoidoista saa tarvittaessa kotisivuiltamme www.aromatica.fi ja erityistapauksissa kyselemällä sähköpostilla. Kotimaassa valmistetut tuotteet mahdollistavat valvonnan ja hyvän laadun.

 

Yrttien ja kasviöljyjen hyvät vaikutukset mukaan
Eteeriset öljyt, kaikkien tuotteittemme vaikuttavat aineet hoitavat sekä fyysistä kehoamme, että mielialojamme. Esimerkiksi Lady Grace sarjan Stress Free uutuuden viehättävässä pakkauksessaan.

sisältää mm. Vetiveriä joka tukee immuunipuolustustamme,  Mustakuusi joka antaa fyysistä puhtia,

Ylang yang puolestaan lauhduttaa ärtymystä ja Nerolia, joka auttaa keskittymään ja monta muuta, jotka lievittävät stressin aiheuttamia ikäviä tuntemuksia.

Kaikissa muissakin tuotteissa olen pohtinut yhtä tarkkaan minkälaisia ilmentymiä erilaiset arjen haasteet aiheuttavat naisten elämässä ja taidokkaasti valinnut vaikuttavat eteeriset öljyt kuhunkin täsmä-tuotteeseen.

Uutuutena tuotannon puolella on, että käytämme nyt  myös kotimaisista yrteistä valmistettuja uutteita tuotteissamme. Ensimmäisiä tuotteita, jossa nyt käytetään yrttien uuttamista kasviöljyyn on Pii-Tyrni Serumi, joka sisältä Equisetum arvense (petokorte) uutetta, Tyrniöljyä ja eteerisiä öljyjä tehokkaasti ihoa vahvistamaan ja kiinteyttämään. http://www.aromatica.fi/lg_kasvohoitosarja

 

Fibromyalgia edelleen naisten ongelma
Ensimmäinen erityisryhmä, jolle jo 1990 luvun alussa Yhteistyössä Turun Reumayhdistyksen kanssa kehitimme hoidon, ammatti- ja itsehoitotuote kokonaisuuden oli fibromyalgiasta kärsivät naiset. Fibromyalgiaa kun ilmenee erityisesti naisilla. Vieläkin Fibromix on hyvin kysytty tuotteemme. Luennoin ja koulutan edelleen fibromyalgia hoitoja ammattilaisille. Seuraavaksi olen syyskuun alussa Dublinissa, Botanica 2014 kongressissa pitämässä aiheesta workshoppia. www.Botanica2014.com
Fibromiyalgia / Fibromix esite English: http://www.aromatica.fi/quality

 

Tuoksut ovat osa eteeristen öljyjen viehätystä ja vaikuttavuutta
Eteeristen öljyjen tuoksuvaikutuksista saamme jatkuvasti uutta tietoa. Yhä uudelleen tutkimukset osoittavat, että aitojen kasveista erotettujen eteeristen öljyjen tuoksuvaikutuksille ei löydy vastaavuutta synteettisistä komponenteista rakennetuista ”luontaisen kaltaisista” tuoksusta.

Omissa tuotteissamme on tuoksujen ihastuttava synergia ollut osa tuotekehitystä ja erityisesti Lady Grace tuotteet ovat tuoksumaailmaltaan pehmeitä ja harmonisia.

 

Antoisaa, tuoksuvaa syksyn alkua

Ulla-Maija

 

 

Hyvinvoivana läpi elämän     Ulla-Maija Grace                         10.8.2014

Kun jokin asia on ollut olemassa 20-vuotta sen on täytynyt muuttua. Näin myös Aromatica- Wellness lähestymistapa naisen hyvin vointiin on muokkautunut aina ajan tarpeiden mukaan oko sen olemassaolon aikana siihen nähden missä tällä hetkellä olemme. Tarkoituksemme on että myös tulevaisuudessa pystymme tuottamaan hyvää tekeviä tuotteita ja hoitoja aina kunkin ajan tuomiin haasteisiin.

Jo nuorena opin oman kehoni ja mieleni tarpeitten kautta valikoimaan itselleni sopivat ravinteet ja elämisen tavat. Kun sitten ihastuksekseni löysin eteeriset öljyt ja opinahjot niiden oppimiseen niistä tuli työni ja oman elämäni voima ja tuki fyysisessä sekä psyykkisessä terveydessä. Työni kautta ne antavat minulle myös mahdollisuuden edesauttaa muidenkin naisten hyvinvointia. Naisten kautta monesti myös lapset ja miehet kohtaavat nämä ihmeelliset lahjat luonnosta.

Vuodenkierto
Luonto, josta hoitavat aineemme tulevat, muuttuu vuodenaikojen mukaan. Näiden muutosten keskellä kasvit pysyvät omanlaisinaan, perimänsä mukaan. Kuitenkin ympäristö ja olosuhteet, maan ravinteet, sade, valo ja lämpö, vaikuttavat siihen minkälaisia ravinteita tai hoitavia aineita kukin kasvi meille tuottaa.

Tätä samaa ajatusta voimme siirtää myös ihmisen hyvinvointiin. Ihmisen ”vuodenkierto” on kuitenkin paljon monimutkaisempi ja useampien vaikuttajien alaisena kuin kasvikunta. Elämän perustasoilla, ihmisen tarpeet pysyvät kuitenkin lähes samoina kaikilla; hyvä ravinto ja sen tervehdyttävä vaikutus fyysiseen kehoon ja ilon ja positiivisuuden vaikutus psyykkiseen hyvinvointiin.

Ihminen voi pitkälti itse päättää miten hän ravitsee maaperäänsä, josta hänen hyvinvointinsa kehittyy. Nykyään kysymys on vain tiedon hankkimisesta ja tahdosta. Hänellä on myös valta valita miten paljon hyvän mielen aurinkoa hän jakaa toisille ja saa siitä heijasteen takaisin itselleen hyväksi mieleksi.

Mitä enemmän haasteita sitä enemmän tarvitaan tukea
Mitä enemmän haasteita elämä tuo sitä enemmän elimistömme tarvitsee tukea ja itsestä huolehtimisen tarve kasvaa. Naisen herkästi reagoiva hormonaalinen tasapaino mukautuu suuriinkin muutoksiin. Näiden muutosten tueksi tarvitsemme kuitenkin vahvaa immuunipuolustusta ja terveyttä edistäviä elämäntapoja, jotka mahdollistavat muutoksen parempaan jokapäiväisissä elämän prosesseissa. Askel kerrallaan omaksumme uusia toimintoja pysyviksi tavoiksi, joiden tunnistaa vahvistavan ja elvyttävän oloa. Se ei tapahdu viikossa, kuukaudessa eikä välttämättä edes vuodessa. Elimistö ottaa juuri sen ajan kuin se tarvitsee korjatakseen vauriot ja rakentaakseen uuden terveen solukon.

”Minkä nuoren oppii sen vanhana taitaa” on vanha suomalainen sananparsi. Mitä nuorempana löydämme omasta terveydestämme vaalimisen keinot ne kantavat meitä hyvinvoivina läpi elämän.

Ulla-Maija

 

Ruusujen laakso 2.                                                                         3.6.2014

 

Ruusulaakson ruusuja;

 

Matka Sofian kentältä kulki 160 kilometriä mutkaisia polveilevia vuoristoteitä pitkin ja kesti useamman tunnin. Vaikka olimmekin kaikki aamun varhaisesta herätyksestä uupuneita, aina silloin tällöin joku hihkaisi ”ruusuja” ja sen hetken verran kun pelto oli näkyvissä jokainen meistä piristyi.

Illallispöytään oli jokaisen lautasen kohdalla ruusu. Ihastuksen ooh ja aah nousi kaikkien huulilta. Ruokailun aikana englantilainen Susanna, joka asuu Bulgariassa, kysyi meiltä miksi tulimme Bulgariaan. Minun vastaukseni oli ”koska rakastan ruusuja” ja olin kauan sitten kuullut, että Bulgariassa on ruusujen laakso.

 

Nykyään tunnetaan 150 erilaista ruusulajia

Alkuperäisen villiruusun (Rosa canima), kukkien kuningattaren, rakenteeseen kuuluu viisi verhiö- ja viisi terälehteä. Näitä on Albertus Magnus kuvannut runosäkeissään; ”Viisi veljestä, kaksi parrakasta, kaksi ilman partaa syntynyttä. Yhdellä viidestä on parta vaoin toisella puolella”.Ruusun evoluutio sen ensimmäisistä muodoista monikerroksisiin tämän ajan jalostettuihin, paljolti tuoksuttomiin ruusuihin ovat syntyneet aikojen saatossa monissa maissa. Nykyään tunnetaan 150 erilaista lajia, joiden lisäksi on lukematon määrä alalajeja. Bulgariaan ruusut ovat kulkeutuneet Persiasta, Ranskan ja Turkin kautta.

 

Bulgarialainen ruusu, Rosa damascena, ”Kazanlik”, sisältää yli 400 komponenttia ja on laajimmin käytetty ruusu ruusuöljyn valmistamiseen. Sen maine hienoimpana ruusuöljynä syntyy ruusulaakson ainutlaatuisessa mikroilmastossa. Vuoriston ympäröimässä laaksossa lämpimät päivät ja viileät yöt sopivat täydellisesti ruusun eteerisen öljyn kehittymiseen.

 

Paljon hyvää ja ihanaa Rosa damascenalla

Ruusun damascena tuoksun ominaisuuksia ovat mm. masennusta poistava, afrodisinen. Ruusua käytetään kaikenlaisen rakkauden ilmaisuun. Se ylevöittää mieltä ja sopii myös surutyöhön. Ihon välityksellä käytettynä ruusulla on myös kehoon ja mieleen rentouttava vaikutus. Se lievittää stressiä, poistaa masennusta, ahdistusta ja ärtymystä. Aidon Rosa damacenan annostuksessa pitää olla maltillinen.

Toinen vanha ruusu on Rosa alba, valkoinen ruusu. Sen tuoksu on pehmeämpi, lempeämpi kuinRosa Damascenan. Sen sanotaan symboloivan viattomuutta ja puhtautta. Se on monesti kuvattu pyhän äiti Marian symbolina. Sanotaan että Rosa alban vaikuttaa ihmisen henkiseen olemukseen kun Rosa damascenalla on myös voimakkaasti fyysisiä vaikutuksia.

Rosa damascenan ruusuöljyä pidetään ruusuöljyn ”standardina”, johon kaikkien muiden ruusuöljyjen tuoksuja ja vaikuttavuuksia verrataan. Kaikki alan asian tuntevat ammattikunnat ovat perinteisesti ja pääsääntöisesti käyttäneet Rosa damascnaa sen monipuolisten vaikutusten takia.

Jatkossa kerron ruusujen kasvatuksesta keräämisestä ja tislauksesta sekä mitä tarkoittaa Ruusu otto.

Ulla-Maija.

Tuotteita joissa Ruusua: http://www.aromatica.fi/voiteet / Ruusuvoide
Ruusu kukkaisöljy: http://www.aromatica.fi/kasvohierontaoljyt-
Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=40 

Rosa damascena

Rosa alba

Ruusuja, Ruusuja Ruusuja

Bulgaarian Ruusulaakson tunnelmia                                    29.5.2014

 

Näin keväällä maailma tuoksuu voimakkaimmillaan. Kahvin vahva vähän karvas tuoksu nouri nenääni kupista ja voitti sammalen, jäkälän ja lämpiävien havunneulasten tuoksun kun hetkeksi istahdin tauolle kävelylenkillä. Hengitin sisään kielojen syvää makeutta Ruissalon metsässä ja sireenin ensimmäisien aukeavien kukkien huumaa rantatiellä ja olin onnellinen elämästä.

Olin edellisenä iltana palannut ruusujen laaksosta Bulgariasta, missä olin noussut aamulla aikaisin

keräämään ruusuja tuoksuvalta pellolta ja katsellut auringon nousevaa kajoa laakson tuolla puolen olevan vuoren huipulla. Kuunnellut pääskysten suihahtelua ja sirpitystä kun ne ahersivat ruokaa poikasilleen. Kylän koirat olivat vielä liian unisia huomioimaan ohikulkijaa. Edellisen iltapäivän sade oli vielä kylminä pisaroina ruusun terälehdillä ja tunsin miten sormeni ruusu ruusulta tuntuivat kohmeammilta.

Pariskunta, joka jokaisena aamuna noin kuukauden ajalla, kävi keräämässä auenneet ruusut, tekivät työtään rauhallisesti, hiljaisina ja vain silloin tällöin vaihtoivat jonkun hiljaisen sanan, joiden merkityksestä minulla ei ollut aavistustakaan. Luonnon syvä rauha ja kauneus ympäröi meidät ja asetti hiljaisuuden myös sydämeen.

Esiliinan kokoinen tasku täyttyi vähän kerrassaan ja tyhjensin ruusuni pariskunnan säkkiin.   Myöhemmin päivällä se lähetettäisiin tislaamoon ruusuöljyä tuottamaan. Varpaat ja  housunlahkeet märkinä, sormet kohmeessa ja onnellinen hymy huulillani laskeuduin rinnettä alas kylään. Kaloferin kylässä Cucovatan majatalossa minua odotti valmis aamiainen. Ihastuttavien ruusu-Leidien, matkaseuralaisteni, kanssa nautimme pöydän antimista, joihin joka aamu kuului ruusun terälehdistä tehtyä hilloa.

Jokainen aistini oli herätetty tämän lyhyen aamun tuokion aikana ja antanut varsinaisen hyvän mielen hormonien tulvan elimistööni ja minun oli nii-iin hyvä olla.

Ulla-Maija  

Tuotteita joissa Ruusua: http://www.aromatica.fi/voiteet / Ruusuvoide
Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=40 

Kirjoittaja vieras: Kukka Laakso
Poiminta Blogista ”Juhannus tulee, kilot menee”
Aamu alkaa illalla.
     Kirjoittanut Kukka, toukokuu 16, 2014

OSA 1

Viimeistelen tässä juuri stressiaiheista kolumnia ProBodyyn, ja sen myötä täytyy laittaa vähän tuote- ja kirjasuosituksia.

Kuten blogin vakkarilukijoille voi olla selvääkin, olen viime talven ja kevään aikana oppinut liikaa paljon itsestäni. En siksi että olisin halunnut, vaan koska on ollut pakko.

Stressintynkä, surkeat yöunet, jne. Sitä kautta.

Erikoinen talvi kiteytyy tässä Huuma-blogin haastattelussa, johon vastatessani olin paljon aikaisempia vuosia viisaampi. Kiitos Minna Ruolanto!

Hyvinvoivasta kehosta irtoaa parempia juttuja. 

”Kiireessä ja stressaavassa elämäntilanteessa alkaa sekoilu. Ensimmäisenä unohtuvat perusasiat, kuten nukkuminen, ihmissuhteet ja fiksusti eletty arki. Eli juuri se palikka, jonka varaan pitäisi rakentaa.

Luovuuden ja innostuksen puute on itselleni hälyttävä merkki. Juuri silloin ei pitäisi puuskuttaa tai yrittää kovemmin, vaan juuri päinvastoin: pudottaa, rentoutua ja odottaa. Balanssi on opeteltavien asioiden listalla ykkösenä.”

En ole perustaltani kovin järjestelmällinen ja teen turhan monia asioita yhtä aikaa. Pää käy koko ajan, koska on niin paljon muistettavaa. Pään kapasiteetti on kuitenkin rajallinen, tiedän sen nyt.

Yleensä olen aina vaan yrittänyt kovemmin, mutta tänä talvena se kortti lakkasi toimimasta.

Kaikki aina jauhavat sitä, miten stressiltä voi välttyä ja miten sitä hallitaan ja sössön sössön. Mutta kukaan ei koskaan sano miltä stressi tuntuu.

Juttelin aiheesta Ulla-Maija Gracen kanssa, joka sanoi viisaasti muistaakseni siten, että "stressi tuntuu ensin unessa – eli unen laatu huononee, tulee vaikeuksia nukkua. Sen jälkeen ongelmat tulee niskaan, eli -säryt ja jumitukset. Tämän jälkeen kolmantena stressi tuntuu kuulemma päässä".

Hämmästelin ja ihastelin kommentin sopivuutta, koska olen tuntenut noita kaikkia. Stressiäkö? Triplana?

Kukka Laakso: http://kukkalaakso.com
Lady Grace tuotteet: http://www.aromatica.fi/lg_stressfree1
Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=60

 

Kirjoittaja vieras: Kukka Laakso
Poiminta Blogista ”Juhannus tulee, kilot menee”
Aamu alkaa illalla.
     Kirjoittanut Kukka, toukokuu 16, 2014

OSA 2

En ole suhtautunut tällaisiin asioihin kovin vakavasti, koska sellaista elämä vaan on. Muutenkin olen pitkälti ”ei mulla mikään ole” -ihminen ja uskon siihen, että voimaharjoittelu ja avantouinti korjaavat suunnilleen kaiken. Niin se yleensä onkin.

Kuva Ulla-Maijan kirjasta:

Tai sitten ei. On ja ei ole – en osaa päättää, eikä sillä ole merkitystä. Kai ihminen itse tietää, miltä mikäkin asia tuntuu ja miten aikoo suhtautua.

Tiedän stressi- ja puuskutusjutuista paljon, eikä kyse ikinä ole siitä etteikö tietäisi mitä tehdä ja mitä ei. Mutta harvoin noudatan kenenkään ohjeita (kukaan ei ole uskottava, kaikki ovat vain ärsyttäviä!).

Vasta kun tapasin Ulla-Maijan ja luin kirjan, aloin korjailla asioita yksi kerrallaan.


Puhdistamon Ruusujuuriuute ja Ulla-Maijan Stress Free.

Luin kirjasta viisaat sanat, että Aamu alkaa illalla, ja aloin oivaltaa asian tärkeyttä. Arvostan uutta päivää ja jokaista aamua yli kaiken, enkä voinut enkä halunnut enää sabotoida päiviäni ilta- ja yöräpeltämisellä ja unen kustannuksella.

Huomasin näet, että kun nukahdin johonkin työ- tai muuhun asiaan, heräsin myös aina se sama asia päässä surraten.

Se mitä tekee illalla viimeisenä, on edessä seuraavana aamuna. Jos ruuvaa koko ajan jotain samaa asiaa, myös päivistä tulee helposti kummallisia palloja ilman mitään järkeä.

Siitä halusin siitä eroon, koska huomasin että se syö paitsi terveyttä, myös luovuutta, järkeä ja samalla kaiken muunkin.

Aiheesta on tulossa kolumni, mutta sitä odotellessa kannattaa tutustua kyseiseen kirjaan ja Aromatica-tuotesarjaan. Sweet Dreams on i-ha-na, kuten myös nuo Aromatican Sport-Fitness sarjan tuotteet.

Kukka Laakso

Kukka Laakso: http://kukkalaakso.com
Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=60S
Lady Grace tuotteet: http://www.aromatica.fi/lg_stressfree1
Spost - Fitness: http://www.aromatica.fi/sport

 

 

 

 

Loistelias ihonhoitotuote  Nourishing Massage Serum toimii anti-ageing perietteella,  raviten ihoa ja palauttaen sen kimmoisuutta, tasapainottaen
  myös ihon nestetasapainoa.

 

Tehokkuudesta ja onnellisuudesta                                                       4.5.2014

Havahduin, luettuani erään artikkelin, ihmettelemään onko tehokkuus todellakin onnellisuuden ehto.

Ei siinä artikkelissa varsinaisesti sanottu, että tehokkuus tekee onnelliseksi vaan, että kun olet erityisen tehokas äiti niin sinulle jää vielä aikaa rakentaa oma business siinä sivussa. Se sitten tekee sinut onnelliseksi. Näinköhän lienee.

Tehokkuus on hyvää silloin kun on saatava asiat tehtyä ja valmiiksi ”dead line”en (kuollut tai kuolemanlinja) mennessä, mutta jos elää niitten dead linejen pingotuksessa vuodesta toiseen se on varmuudella tappavaa tahtia. Onnellisuudesta siinä tuskin on kyse.

Toisaalta artikkelissa oli tosi hienoja onnea tuottavia ideoita. Esimerkiksi että ei tuhlaa omaa aikaansa keräämällä lasten leluja monta kertaa päivässä vaan lapset saavat kantaa ne itse lelukoppiinsa. Ja jos eivät kanna niin hällä väliä! Sitten voi kerran viikossa olla tosi tehokas ja suoriutua kaikista huushollitehtävistä ja -päivistä yhdellä tehokkaalla sujauksella. Se kuulostaa jo onnelta.

Itsestäni huomaan, että kun on monta asiaa tehtävänä, niin ei millään malttaisi suorittaa yhtä loppuun (edes tehokkaasti) ennekuin aloittaa toisen. Sellaisissa tilanteissa vedän syvään henkeä kierrän toimiston puolelle testeri-hyllyn eteen ja sivelen onnellisena StressFree’tä kaulalleni ja kyynärvarsiin.

Kohta tehokkuutta huutava kaaos päässäni hiljenee ja saan tehdä työni siinä järjestyksessä kuin ne parhaiten soljuvat. Kummasti ne kaikki valmistuvat juuri sopivasti.

Ulla-Maija

Stressfree: http://www.aromatica.fi/lg_stressfree1  

 

 

Tea-TreePlus neste ihon ongelmiin            6.4.2014

 


Hyvä apu matkoilla ja kotona
Ihomme on kehomme suoja ulkoisilta haitoilta silloin kun se on terve ja vahva.  Terveen ihon pinnalta voi  pestä

pois siihen joutuneita haitallisia tai epämiellyttäviä aineita; likaa, bakteereita, saasteita jne. Siihen kohdistuu jatkuvasti ulkoisia rasituksia, kolhuja, hiertymiä, ärsytystä, jotka aiheuttavat kutinaa, karvastelua, tulehduksia, infektioita, vesikelloja jne.

Rikkoutunut tai vaurioitunut iho ei pysty tekemään suojelevaa tehtäväänsä vaan aiheuttaa kehossa  hälytystilan ja valtavan aktiviteetin puolustamaan vaurioitunutta kudosta ulkoisilta uhkilta.  Hyvä ensiapu puhdistamisen jälkeen on Aromatica – Wellness sarjan Tea-TreePlus neste http://www.aromatica.fi/tea-treeplus-  , joka tukee kehon toimintoja ja edistää ihon omaa uusiutumismekanismia .

Helppo käyttää
Tea-TreePlus neste on suihkepumpun ansiosta helppokäyttöinen. Sitä voi suihkuttaa suoraan ongelmakohtaan puhtaalle iholle tai suihkaista vanutyynylle ja pyyhkäistä kevyesti arkaa kudosta. Se sopii aknenäpyistä, hyttysen puremista kutiavaan hiuspohjaan, kengän hiertymistä halkeileviin kantapäihin ja moneen, moneen muuhun ihon hoitoon.

Turvallinen käyttäjätestattu kasviperäinen tuote, joka toimii aina
Tea-TreePlus neste sopii kaikille. Vaikuttavien aineiden koostumussuhteet ovat juuri oikeat. Ne tekevät siitä   nopeavaikutteisen, tehokkaan ja turvallisen käyttää. Se lievittää kutinaa, lauhduttaa kipua, voi kirvellä vähän ja maistua pahalle, mutta auttaa välittömästi.

Mihin sitä kannattaa käyttää
Tea-TreePlus on hyvä pitää aina mukana omia ja muiden tarpeita varten. Se on välttämätön osa kodin ja auton ensiapu-pakkia.  Lemmikkien iho-ongelmiin sen koostumus on myös riittävän lempeä. Sitä voi käyttää haljenneisiin kantapäihin, varvasvälihiertymiin ja tulehduksiin, kynsinauhatulehduksiin ja myös kynsisieniin (vaatii pitkäaikaista käyttöä). Tea-TreePlus auttaa kaikenlaisissa  ihon tulehduksissa. Naarmut ja haavaumat, ientulehdukset, suun aftat,  finnit ja paiseet lievittyvät myös sillä. Tea-TreePlus sopii myös käsidesiksi kuivattamatta ihoa.  Odottaville ja imettäville äideille ja vauvoille sitä ei kuitenkaan suositella käytettäväksi

Tea-TreePlus koostuu hyvistä raaka-aineista, joilla on tehoa.
Tea-treePlus koostuu parhaista saatavilla olevista raaka-aineista ja niiden erinomaisesta yhteisvaikutuksesta.  Aidot korkealaatuiset eteeriset öljyt ovat asiantuntevasti käytettynä luonnon lahja ihmisille. On hyvä voida hyvin!

Ulla-Maija Grace

Jälleenmyyjät: http://www.aromatica.fi/jalleenmyyjat 
Verkkokauppa: http://shop.aromatica.fi/cat/product_catalog.php?c=54

 

 

Vanhustyön hoitokoulutuksen opettajanäyttö päivä 31.3.2014

Enni Leinonen valmistui vanhustyössä käytettävien hoitojen ja tuotteiden opettajaksi 31.3.2014 suorittamalla opetuksen näyttötyön Aromaticassa Turussa. Tilanne oli hyvin autenttinen, koska koulutukseen osallistujat olivat vanhushoitotyössä aktiivisesti toimivia ammattilaisia hoito- ja palvelukodeista Turusta ja Turun lähistöltä.  Opetusnäytön vastaanotti Ulla-Maija Grace Aromatica - Wellness. Enni Leinonen on ensimmäinen, joka saa näin opettamisoikeuden kyseisiin hoitoihin. Ennillä itsellään on pitkä taival takanaan omaishoitajana, saattohoitajana, UMG Diplomi-aromaterpeuttina ja –Wellness terapeuttina, joten tausta ja kokemus asiasta on oivallinen http://www.ennileinonen.fi/fi/Etusivu.html

Vanhushoitotyöhön kehitettyjä hoidollisia työkaluja
Vanhusten hoidosta puhutaan ja kirjoitetaan paljon nyt myös julkisuudessa. Yksi kirjoittaa, että se on huonoa, toinen että se on valtava kustannuserä, että se on siellä tai tuolla hyvin. Joku sanoo luonnollisen asian, että vanhusten pitää päästä WC:n. Keskustelu käy ajoittain kuumana oikeutetusti ja väärin, riippuen mistä ja miten katsotaan. Tosiasia on, että jokaisella on kuitenkin oikeus hyvään vanhuuteen. Tämä yhteiskunta pystyy sen tekemään, jos niin halutaan.

Aromatica – Wellness on kehittänyt Ulla-Maija Gracen johdolla aivan oivallisia, helppoja, jopa edullisia toimivia, hoidollisia työkaluja vanhusten hoitamiseen palvelutaloissa, pitkäaikaispotilaille ja terminaalihoidossa oleville, kotonakin käytettäväksi ja näin parantamaan vanhusten hyvinvointia heidän viimeisellä taipaleellaan. Tämä on tietenkin vain yksi osa vanhusten hoitamista ja se on miellyttävä ja mielihyvää tuottava.

Hyvinvoinnin vaihtoehtoja pillereille
Lempeä kosketus, läsnäolo ja kuuntelu ovat oleellinen osa hoitoa ja bonuksena siihen tulee Wellness hoitoaineiden kiistaton vaikutus.
Kokemukset, testit ja tutkimukset ovat osoittaneet, miten helpolla ja edullisesti pystytään tuottamaan hyvää oloa vanhuksille eteerisiin öljyihin pohjautuvilla Wellness tuotteilla (esim. Hyvänmielen hierontaöljy) http://www.aromatica.fi/hierontaoljyt yhdistettynä kosketukseen (hoitotekniikka). Vanhukset ovat elämäntyönsä tehneet. On arvokasta ja kunnioittavaa, että heille annetaan mahdollisuus vielä ennen poislähtöä nauttia paremmasta olosta ja elämänlaadusta.

Aromatica

 

 

 

IFA / PEOT (profesional Essntial oils of Terapist) koulutusryhmä

IFA / PEOT (profesional Essntial oils of Terapist) koulutusryhmä

Eteeristen öljyjen syvälliseen ja vaativaan perehtymiseen on lähtenyt suomalainen tiedonhaluinen, innostunut naisryhmä, joka Ulla-Maija Gracen johdolla opiskellee n. kahden vuoden ajan eteeristen öljyjen syntyjä syviä.
Koulutus tapahtuu kansainvälisen IFA:n (International Federation of Aromatherapists, Lontoo) http://www.ifaroma.org  järjestön opetussuunnitelman mukaan. Koulutus on tämän hetken alan ensimmäisiä ja vaativimpia koulutuskokonaisuuksia  maailmassa ja samalla hyvin antoisa. http://www.aromatica.fi/diploma-in-professional-essential-oils-therapy--koulutus-11

Innostuneet mukana olijat vasemmalta lukien:
Enni Leinonen, Heinävesi, UMG-Diplomiaromaterapeutti, UMG-Wellness terapeutti, Diplomi Fytoterapeutti, Hoitola Aromaterapia Enni Leinonen
Ulla-Maija Grace, Turku, Aromatica – Wellness kouluttaja, LLSA, IScB
Ann-Mari Lindgren, Turku, sairaanhoitaja, pitkäaikainen kokemus Kaskenlinnan sairaalan geriatrisella osastolla
Eeva Lucas, Lieto, lähihoitaja, sairaanhoitaja, UMG-Wellness terapeutti, Hoitola Vaaka
Ulla-Maija Niemi, Sveitsi, psykiatrinen sairaanhoitaja, Aromakologi
Pirjo-Liisa Laakkonen, Jyväskylä, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja , sairaanhoidon opettaja,  UMG-Wellness terapeutti

 

 

 

 

HYVINVOINTIA NAISELLE

 

Naisten päivä 8.3 joka vuosi

Olemme jälleen merkittävässä päivässä eli naisten päivässä.

Mistä naisten päivä on saanut alkunsa sitä en tiedä, mutta sitä on juhlittu useassa maassa 1900-luvun alkuajoista asti. Naistenpäivänä naisten saavutuksia kiitetään ja huomioidaan, meille tuodaan kukkia tai tarjotaan illallisia. Entä sitten ne naiset maailmassa, jotka ahertavat arkisessa tehtävässään mutta kukaan ei heitä kiitä siitä eikä maksa heille palkkaa.

Naistenpankki
Muistin tätä pohtiessani saaneeni kutsun Naisten Pankin toiminnasta ja heidän järjestämästään Ihanainen tapahtumasta 13.3. Turussa. Mukaan mahtuu vielä ja voi vielä ilmoittautua maanantaihin mennessä. Naistenpankin toiminasta yleisesti ja eripaikkakunnilla saa tietoa Naisten Pankin kotisivuilta www.naistenpankki.fi

Naisten pankki toimii mm. tukemalla kehitysmaiden naisia aloittamaan yritystoimintaa kukin omien taitojensa ja osaamisensa alalla ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tämän asian tukeminen on mielestäni hieno lahja kaikille maailman naisille. 

                      Onnellista ja aurinkoista Naisten päivää meille kaikille