Aromaterapia

Hoitava aromaterapia on elinvoimaa antava ja mieltä kohottava holistinen hoitomuoto. Se keskittyy yksilön yleisen terveydentilan ja työkyvyn sekä fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Aromaterapialla ennaltaehkäistään ja hoidetaan mm. liikarasituksesta ja stressistä johtuvia vaivoja ja sairauksia sekä laukaistaan lihasjännityksiä ja lievitetään kipuja. Aromaterapia tuo luonnonmukaista helpotusta esimerkiksi PMS- tai vaihdevuosioireisiin, unettomuuteen, toistuviin hengitystietulehduksiin, iho-ongelmiin ja selluliittiin.

Aromaterapiassa imeytetään erityisellä osa- tai kokovartalohieronnalla pohjaöljyihin sekoitettuja eteerisiä öljyjä ihon kautta elimistöön. Öljyt imeytyvät ihon läpi verenkiertoon ja vaikuttavat tätä kautta kehomme toimintoihin. Eteeriset öljyt vaikuttavat myös tuoksuina hajuaistin kautta suoraan aivojen tunnekeskukseen; greippi piristää ja tuo keltaista iloa ympärilleen, laventeli puolestaan rauhoittaa levotonta mieltä.

Hieronnan lisäksi eteerisiä öljyjä voidaan käyttää muun muassa tuoksulampuissa, kylvyssä, höyryhengityksessä, kääreissä ja hauteina.